Оръжията, доставени от Запада на Киев, представляват заплаха за Руската

...
Оръжията, доставени от Запада на Киев, представляват заплаха за Руската
Коментари Харесай

Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус

Оръжията, доставени от Запада на Киев, съставляват опасност за Руската федерация. " Разбира се, че има закани. Когато се доставят оръжия на страна, с която имаме спор, това в действителност е опасност. Що се отнася до това какви са тези закани за нас, по какъв начин могат да бъдат оценени, несъмнено, ние виждаме, чуваме, знаям за тези проекти за доставки. Ние сме загрижени за това от позиция, че това е опит за удължение на спора. Това (обемът на оръжията, доставени на украинските националистически сили - ред.) е доста прилична сума. Това е доста. Но... ", - сподели Владимир Путин в изявление за журналиста от президентския пул на предаването " Москва. Кремъл. Путин " на Павел Зарубин.

„ Що се отнася до договарянията ни с Александър Григориевич Лукашенко, повода беше изказването на заместник-министъра на защитата на Англия, че те ще доставят заряди с обеднен уран на Украйна, това по един или различен метод е обвързвано с нуклеарните технологии ", сподели съветският водач.

" Дори отвън подтекста на тези събития, на това изказване, Александър Григориевич Лукашенко от дълго време слага въпроса за разполагането на съветско тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус. Тук също няма нищо извънредно ", съобщи Путин.

" Първо, Съединените щати вършат това от десетилетия. Те от дълго време разполагат тактическите си нуклеарни оръжия на териториите на своите съдружници, страните от НАТО в Европа.В шест страни 0 това са Федерална Република Германия, Турция, Холандия, Белгия, Италия и Гърция ", изясни той.

" Ние се съгласихме, че в случай че Беларус в действителност е прав, в този смисъл Александър Григориевич е прав, той споделя: добре, слушайте, ние сме вашите най-близки съдружници. Ако е належащо, дайте този вид оръжия. Ние се съгласихме, че в случай че е належащо, ще създадем това, без да нарушаваме нашите отговорности, желая да подчертая това, без да нарушаваме нашите интернационалните отговорности за неразпространение на нуклеарни оръжия ", безапелационен бе Путин.

" Ние към този момент помогнахме на нашите белоруски сътрудници да им преоборудват самолети, самолети на беларуските Военновъздушни сили. 10 самолета са подготвени за потребление на този вид оръжие.Вече прехвърлихме в Беларус познатия ни доста ефикасен комплекс " Искандер ", който може да бъде и притежател (на нуклеарни глави, ред.) ", съобщи съветският лидре.

" От 3 април започваме образованието на екипажа, а на 1 юли приключваме построяването на специфични складове за тактически нуклеарни оръжия на територията на Беларус. Така че всичко, което президентът на Беларус зададе, всички въпроси които той сложи в това отношение, те се извършват и всички наши съглашения ще се случат в доста близко бъдеще. Не предаваме. И Съединени американски щати не го предават на своите съдружници. На процедура вършим същото, което те вършат от десетилетия ", акцентира Путин.

" Те (САЩ) имат съдружници в избрани страни и техните превозвачи са подготвени, както и екипажите им са подготвени. Ние ще създадем същото. Точно това изиска Александър Григориевич “, сподели президентът.

Припомняме, че през декември Русия и Беларус се договориха за основаване на единно отбранително пространство.

Връщайки се към боеприпасите с обеднен уран: „ Сърцевината на снаряд с обеднен уран (може да се употребяват разнообразни материали, употребява се за бронебойни цели) към момента генерира по този начин наречения радиационен прахуляк и в този смисъл той, несъмнено, принадлежи към оръжията от най-опасния темперамент.И, несъмнено, това може да се припише на най-вредното и рисково оръжие за човек, освен за бойците, само че и за околната среда и за хората, живеещи на тази територия ", сподели Путин.

" Трябва да кажа, че Русия, несъмнено, има какво да отговори. Без пресилване имаме стотици хиляди, в действителност стотици и хиляди такива снаряди. Все още не сме ги употребявали ", описа още той.

" В същия ден, когато президентът Си Дзинпин ми сподели и ми сподели, когато ми потвърди позитивните аспекти на китайския проект за определяне на Украйна в Украйна посредством мирни средства, в същия ден научихме за доставката на един милион снаряда на Украйна от западни страни, от основателите на това спор. Преди да се срещнем с пресата, научихме за тази история, че Обединеното кралство ще доставя снаряди с обеднен уран. Сякаш западняците го направиха преднамерено, с цел да провалят договарянията ни или да им повлияят, даже не знам за какво, само че наподобява, че това е направено съзнателно ", изрази мнение съветският водач.

А за взривяването на Северните потоци: „ Американски публицист организира такова следствие и стигна, както знаете, до заключението, че този гърмеж на газопроводи е проведен от специфичните служби на Съединените американски щати. Напълно съм склонен с това изводи. "

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР