Оръжието на ловци, колекционери и спортисти от уведомителен режим минава

...
Оръжието на ловци, колекционери и спортисти от уведомителен режим минава
Коментари Харесай

Оръжието на ловци, колекционери и спортисти от уведомителен режим минава на разрешителен

Оръжието на ловци, колекционери и спортисти от осведомителен режим минава на позволителен. Това е готвена смяна в Закона за оръжията и боеприпасите. Новата концепция беше разисквана по време на полемика, проведена от депутатите на Вътрешна македонска революционна организация от ПГ на „ Обединени патриоти “.

Проблемът с смяната на закона за оръжията и боеприпасите визира 160 000 ловци и още 40 000 колекционери, спортисти и участници във възстановки, съобщи на кръглата маса в Народното събрание Александър Сабанов, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация. Според него 200 000 жители на страната имат терзания по отношение на измененията.

„ Много е значимо да бъде изчистен като текстове законът, с цел да не го оправяме с наредби “, разяснява в коридорите на Народното събрание Сабанов.

Според него ловците се тормозят, че измененията ще наложат възбрана на полуавтоматичните карабини. Тази смяна касае 50 хиляди ловци, чиито ловни карабини няма да могат да се употребяват. Газовото оръжие ще мине от осведомителен режим на позволителен, както при бойното оръжие, което съгласно Вътрешна македонска революционна организация не е вярно. Сега при покупка на газов револвер се уведомява работа „ Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) “.

Новата смяна касае и колекционерските оръжия. Всеки техен собственик ще би трябвало да потвърждава, че са му нужни за персоналната сбирка. Тези оръжия също се планува да минат на позволителен режим.

За възстановките – всяка една пушка, която е бутафорна или наподобява антична, също минава на позволителен режим, уточни Сабанов.

Той разяснява, че измененията в закона за оръжията и боеприпасите се вършат по отношение на евродиректива, която е отхвърлена от Чехия, скандинавските страни също са срещу нея.

Предстои законът за оръжията да бъде гледан на първо четене в Народно събрание, като досега той е признат на първо четене в комисията по защита и напълно отритнат от комисията по земеделие в Народното събрание. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР