Оръжието, което ще получат Въоръжените сили на Украйна от САЩ

...
Оръжието, което ще получат Въоръжените сили на Украйна от САЩ
Коментари Харесай

Украинският военен министър: Новото западно оръжие ще ни позволи да си върнем окупираните територии

Оръжието, което ще получат Въоръжените сили на Украйна от Съединени американски щати и други западни сътрудници, ще ни помогне да си върнем окупираните от Русия територии, включително Донбас и Крим. Това съобщи в изявление за CNN министърът на защитата на Украйна Алексей Резников.

По думите му " Крим е стратегическа цел за Украйна, защото това е украинска територия ". Резников посочи, че Киев ще се придвижва към постигането на тази цел крачка по крачка.

Първата стъпка ще бъде стабилизацията по места, с цел да бъдат съкратени загубите от бойните дейности. Вторият стадий ще бъде отбиване на съветските войски до позициите им преди нахлуването на 24 февруари.

И чак на третия стадий, декларира в изявлението украинският боен министър, ще се случи разискването сред Украйна и нейните сътрудници по какъв начин да бъдат " освободени територии, включително Крим ".

На въпрос дали няма да предизвикат Русия с сходни опити за връщане на Крим с военни среддства, министърът на защитата декларира, че това няма значение.

" Това е без значение. Руснаците ще го видят и в Херсон, и в Запорожието, ще го видят и в Мариупол (...) това са украински земи, Крим също е украинска земя ", прибавя той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР