Оръжейното дружество Емко“ ще получи отново договорите, които му бяха

...
Оръжейното дружество Емко“ ще получи отново договорите, които му бяха
Коментари Харесай

„Емко“ ще получи отново договорите за износ


Оръжейното сдружение „ Емко “ ще получи още веднъж договорите, които му бяха отнети от държавната компания „ Кинтекс “ за времето, което бе лишен лиценза на оръжейния цех.

Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след среща с управлението на „ Емко “, на която участва и икономическият министър Емил Караниколов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавата застана зад тила ни. Днес е прекрасен ден, тъпо, че настъпи късно, трябваше да се срещнем по-рано с премиера Борисов, сподели на конференцията Емелиян Гебрев, притежател на „ Емко “. Той изясни, че се е стигнало до единодушие да не се разрушава повече престижа на страната в очите на задграничните вложители.

Гебрев се надява и отсега нататък да работи сполучливо с страната, само че акцентира, че външните пазари за търговия с оръжие са комплицирано нещо.

"Убеден съм, че случилото се с нас няма да се повтори с други компании от сектора. Държавата застава зад нас и в този момент се усещаме мощни при излизането ни на интернационалните пазари. Отменихме митинга за на следващия ден, благодаря на премиера Борисов за съдействието", сподели още Гебрев.

Емил Караниколов сподели, че се връщат договорите на "Емко" с „ Кинтекс “ и ще се работи за подписването на нови контракти.

Премиерът Борисов напомни, че преди няколко години военните фабрики нямаха работа, служащите стачкуваха за заплати, само че в този момент ситуацията се е трансформирало.

"Седнахме дружно с служащите от завода и с сътрудниците от „ Кинтекс “ и намерихме решение. На нас са ни благи както държавните, по този начин и частните предприятия. Не е имало рекет и натиск", съобщи Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР