опулярният английски актьор Бен Крос почина на 72-годишна възраст във

...
опулярният английски актьор Бен Крос почина на 72-годишна възраст във
Коментари Харесай

Почина популярният английски актьор Бен Крос

опулярният британски артист Бен Крос умря на 72-годишна възраст във Виена. Тъжната вест заяви щерка му Лорън, която благодари на почитателите и приятелите за поддръжката, която му оказват през последните години, когато той се бореше с рака, написа БГНЕС.

Починал е във Виена, където се е намирал за проучвания. Състояние му се е влошило внезапно през последните две седмици.

Хари Бърнард Крос, както е същинското име на артиста е роден през 1947 година в Лондон в фамилията на ирландски католици.

От дребен проявявя гения си в учебни пиеси, а по-късно приключва Кралската академия за трагично изкуство. Първите му функции са в театъра, само че звездния му момент е присъединяване в „ Огнените колесници “, който е номиниран за доста награди Оскар, а самия той в ролята на спортиста Харълд Ейбръхамс печели премия за най-обещаващ артист за 1981 година

Много са облиците му в киното, в това число и в български продукции. Последната му роля в български филм е на англйския вицееконсул Уайт в „ Имало една война “.

Бен Крос има три брака, като последния от тях е с българката Деяна Бонева, подписан по остаряла българска традиция в Жеравна.

Любовта довежда англичанина у нас, където прекарва последните години от живота си. Участва в театър на отбор „ Българе “, написа текстове за песни на Васил Петров, пее с него на фестивала Аполония през 2007 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР