Опциите за Нова година и следколедните празници варират между 500

...
Опциите за Нова година и следколедните празници варират между 500
Коментари Харесай

Между 500 и 5000 лева варират коледно-новогодишните почивки

Опциите за Нова година и следколедните празници варират сред 500 и 5000 лв. според от категорията, нощувките и това какво включват пакетите. Това сподели за предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ доктор Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризма.  

По думите й българските туристи са правилни на своите желания: " Много постоянно разнообразни компании и фамилии избират за втори, даже трети път, едно и също място, където са останали удовлетворени, харесват храната, виновността, изискванията за ски и разходки в планината. Това важи и за огромните комплекси и курорти, само че и за дребните къщи за посетители. Българският екскурзиант има обичайно и доста ясно изразено отношение за метода, по който желае да преживее празника. Тези желания са и в основата на пакетите и офертите, които приготвят нашите сътрудници. Те са напълно съгласно усета на гостите “.  

Според доктор Полина Карастоянова има благоприятни условия за всеки усет и бюджет.  

" Нискобюджетните пакети са по-скоро в къщите за посетители, в хижите и в хотелите, които са с по-ниска категория, само че това напълно не значи, че прекарването не е съгласно упованията. Напротив – има туристи и посетители, които имат очебийно по-скромно, здравословно и умерено отношение към природата. Там бюджетите са по-ниски. Но в по-голямата си част за нашите посетители това е време за празнуване, а то има надлежно своята цена “, изясни изпълнителният шеф на Националния ръб по туризма.  

Тя увери, че все още туристическият бранш и бизнесът са изцяло подготвени за зимния сезон: " Включвам планинските курорти в по-ниските елементи и познатите балнео и СПА дестинации. Направено е безусловно всичко належащо, с цел да бъдат готови инфраструктурата, оборудванията и пътищата. Нашите сътрудници от Пампорово, Банско и Боровец са подготвили пистите и хотелските комплекси и чакат своите посетители. Климатичните условия са удобни и в случай че температурите се задържат в тази посока, ще бъдат добра основа за натурален сняг и за хубостта, която чакаме като туристи и посетители “. 

По отношение на задграничните туристи обстановката е доста динамична, посочи доктор Карастоянова.  

" Геополитическата обстановки, спокойствието и сигурността в региона много отчетливо се отразяват върху избора, който един задграничен екскурзиант прави за своята зимна отмора “, разясни тя, визирайки комплицираната обстановка в Близкия Изток.  

" 2023 година беше доста сложна за туристическия бранш. Бизнесът е извънредно мобилизиран и квалифициран да реагира при форсмажорни условия, само че би трябвало да намерим опция за два пъти повече консолидация на запаси, старания, мислене и позитивизъм в метода, по който поддържаме и развиваме българската туристическа промишленост. Имаме потребност от държавно управление, министър председател и министър, които мислят в посока по какъв начин да поддържат конкурентоспособността на българския туристическия бранш, водейки се от положителни образец на всички наши прилежащи страни “, разяснява още тя.  

В навечерието на идните празници доктор Полина Карастоянова пожела: " Туризмът, пътуванията и прекарванията са най-голямото благосъстояние, което можем да оценим, изключително след компликациите. Пътувайте и споделяйте тези пътувания с хората, които обичате. Само поради това животът си заслужава! “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР