Оптимистичните изказвания на ръководителя на NVIDIA относно перспективите за ръст

...
Оптимистичните изказвания на ръководителя на NVIDIA относно перспективите за ръст
Коментари Харесай

TSMC признава, че няма да увеличава капиталовите си разходи в обозримо бъдеще

Оптимистичните изявления на ръководителя на NVIDIA по отношение на вероятностите за растеж на приходите от внедряването на изчислителни ускорители за системите с изкуствен интелект, както към този момент беше маркирано, имат дребен резултат върху бизнеса на TSMC, който е главният реализатор на NVIDIA в тази област. Ръководството на тайванския производител е насила да признае, че няма причина да мисли за растеж на финансовите си разноски.

Председателят на TSMC Марк Лиу (Mark Liu), съгласно Bloomberg, след среща с създателя на NVIDIA и осъществяване на годишна среща на акционерите, е бил заставен да заключи, че до края на настоящата година компанията ще поддържа финансовите си разноски в долната граница на по-рано упоменатия диапазон — на равнище $32 милиарда. Това е по-малко от изразходваното предходната година ($36 милиарда), изключително с 10% промяна надолу по отношение на миналогодишния бюджет за капитално строителство.

През 2021 година, която към момента се характеризираше с взрив в търсенето на електроника, породено от пандемията и прехода към отдалечени форми на взаимоотношение посредством цифровите системи, финансовите разноски на TSMC се усилиха със 74% спрямо 2021 година Не единствено, че те непрекъснато понижават тази година, управлението на TSMC е насила да разгласи, че динамичността на измененията в тези разноски е достигнала плато. С една дума, в близко бъдеще компанията няма да харчи толкоз доста за построяването на нови предприятия и модернизацията на съществуващите, колкото преди няколко години.

Пазарът на смарт телефоните, който продължава да съставлява съвсем една трета от приходите на TSMC, тази година ще се свие, съгласно Марк Лиу, само че продуктите на TSMC в сегмента би трябвало да усилят своя дял. Представените неотдавна от Apple очила за добавена действителност Vision Pro, ръководителят на TSMC оцени много сдържано, намеквайки, че сходни технологии не са изключително сполучливи в продължение на доста години преди този момент и в този момент има забележителен ресурс за по-нататъшното им възстановяване. Страховете на вложителите по отношение на утежняващото влияние на борбата сред Съединени американски щати и Китай върху способността на Тайван да създава чипове, ръководителят на борда на шефовете на TSMC се опита да облекчи, припомняйки желанието на компанията да усили географската диверсификация на производството.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР