Оптимист съм, че с формирането на новото правителство в София

...
Оптимист съм, че с формирането на новото правителство в София
Коментари Харесай

Османи: Липсата на правителство в София беше вредно за отношенията ни

Оптимист съм, че с образуването на новото държавно управление в София ще стартира нова страница в връзките сред Северна Македония и България, съобщи министърът на външните работи Буяр Османи в изявление за телевизия " Франс 24 ".

„ От моя опит това, което беше нездравословно за връзките ни с България и за нашата европейска вероятност, е този безконечен избирателен развой в България и неналичието на държавно управление като събеседник, с който да се откри доверие и връзка и да се продължи напред “, сподели Османи по отношение на македонско-българските връзки и упованията за продължение на разговора сред двете страни.

Той акцентира, че процесът на скрининг (аналитичната инспекция на достиженията на правото – бел. ред.) с Европейския съюз е в ход и „ протича с добра динамичност, въз основа на която ще получим отчетите от скрининга и пътната карта за отваряне на главите, а редом с това протича и процесът на конституционните промени и вписването на българите в Конституцията “.

По отношение на програмата за промени и напредъка на страната в битката с корупцията Османи съобщи, че Северна Македония реализира най-хубавия резултат в района в осъществяването на политическите и икономическите критерии на европейската „ АКИ “ и че с цел да напредне още повече и да покаже действителни резултати, „ би трябвало да стартираме да отваряме преговорните клъстери (тематични блокове, които сплотяват всички 33 до 35 преговорни глави – бел. ред.) “.

Той напомни, че тъй като е на път към Европейски Съюз от толкоз дълго време, страната е любимец за присъединение даже спрямо страните, които са почнали договаряния преди 10 години.

„ Това преимущество и по-бързото отваряне на главите ще ни оказват помощ да успеем да приключим договарянията по-бързо “, счита външният министър на Северна Македония, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР