„Определянето на БСП като статукво е целенасочено пакетиране на левицата

...
„Определянето на БСП като статукво е целенасочено пакетиране на левицата
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Ключът за бъдещето управление е в БСП

„ Определянето на Българска социалистическа партия като статукво е целеустремено пакетиране на левицата с останалите партии. Статукво не е това на какъв брой години е партията. Статукво е, когато 10 години си управлявал, когато си основал едни условия, в които към този момент не може да се живее в страната. Това е статуквото и Българска социалистическа партия няма по какъв начин да бъде част от него, тъй като 11 години ние не сме взели участие по никакъв метод в това ръководство. Българска социалистическа партия последните 4 години се е борила с всички парламентарни и извънпарламентарни средства да бъде част от смяната, част от партиите, които ще сменят това ръководство. Сега други партии, които бяха част от това ръководство да назовават Българска социалистическа партия част от статуквото, няма по какъв начин да го приемем и никой български жител не би трябвало да го приема. “ Това съобщи лидерът на листата на коалиция “БСП за България “ в 24 МИР София – Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия. Той добави, че Българска социалистическа партия е систематична партия, с обичаи, партия, която през годините е отстоявала разнообразни позиции, партия, която има бъдеще.

По думите му фактът, че протестните партии не престават да заявяват, че с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ няма да водят никакви договаряния, демонстрира откровеността им, когато споделят, че желаят смяна. „ Как се маха едно ръководство – като представиш държавно управление, когато зад това държавно управление застанат повече от 121 депутати и това държавно управление отива в историята. А те какво направиха в 45-ото Народно събрание? Първата отбрана на статуквото е, когато внесохме проекторешение за налагане на мораториум и те не го гласоподаваха. Когато им дадоха мандат на тези партии, на Има Такъв Народ и ние декларирахме, че ще ги подкрепим, с цел да може Борисов час по-скоро да освободи кабинета си, те още веднъж не го направиха. Е, каква смяна са те? Или желаят да показват следващата смяна като замяна “, безапелационен бе Свиленски. Той добави, че българите не желаят модела ГЕРБ-ДПС да бъде заменен с модела Има Такъв Народ с поддръжката на Движение за права и свободи.

Социалистът напомни, че когато левицата внесе законопроекта за преизчисление на пенсиите в 45-ия парламент, Движение за права и свободи извадиха причини по какъв начин не би трябвало да се вдигнат пенсиите, помогнаха на “Има подобен народ “.

В предаването “Денят стартира с Георги Любенов “ Свиленски съобщи, че ГЕРБ към този момент са свалени от власт и никой не желае да комуникира с тях и да ги поддържа. „ Оттам нататък ключът за бъдещето ръководство е в Българска социалистическа партия.

Той изясни тезата на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че бъдещо устойчиво държавно управление без Българска социалистическа партия не може да има по този начин: „ Българска социалистическа партия е единствената партия сега, която е показала стратегия на своите гласоподаватели, написана от българските жители, а не написана по партийните централи. Ние споделяме неща, които от ден първи на идващия парламент - 18 законопроекта стоят и чакат, би трябвало единствено да се образува Народното събрание. “ Свиленски изброи някои от предложенията в обществената политика като 6500 лв. за второ и трето дете на обезпечени родители, безвъзмездни учебници до 12 клас и преизчисление на пенсиите. „ Всички кавги, които в този момент служебното държавно управление изкарва нескрито, и за ББР, и за “Автомагистрали “, ние сме към този момент сме говорили за тях “, сподели още той.

Относно огромната лява коалиция Свиленски съобщи, че през всичките тези години българският ляв гласоподавател е страдал от това разделяне в лявото пространство. „ То беше разделяне на водачите, а не сред левите хора. Сега към този момент могат д видят една обединена левица, тъй като водачите започнаха да си приказват. Те видяха, че без това обединяване няма по какъв начин да се случат левите политики в България “, безапелационен бе той.

По думите му в тази акция Българска социалистическа партия “качва резултат “ и в оставащото време може да стане първа политическа мощ, с цел да бъде в ситуацията да предложи държавно управление на България.

На въпроса по какъв начин прави оценка активността на служебното държавно управление Георги Свиленски отговори: „ До момента си прави работата, която му е предоставена по Конституция – да провежда изборния развой. Правят и другото значимо нещо, което българските жители чакат – да демонстрират резултата от ръководството на ГЕРБ. Остават и всички разкрития, които оповестиха да бъдат придвижени до още едно равнище, до институциите, които би трябвало да се занимават с тях – българската прокуратура, българският съд. “ Той добави, че в служебното държавно управление Българска социалистическа партия взе участие единствено с Янаки Стоилов.

Свиленски изясни, че са направени всички нужни разбори за резултатите от предходните избори и неподкрепата на президента към оня миг е била една от тях. „ Веднага по-късно Българска социалистическа партия даде тази поддръжка за политиките на Румен Радев и Илияна Йотова. Сега чакаме по-добър резултат - първо поради това, че я няма коронавирус рецесията, второ поради дейностите на служебното държавно управление да няма платен и корпоративен избор. “

На финала той насочи апел на 11-и юли българските жители да вземат участие изборите, тъй като единствено гласуването може да донесе смяната на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР