Определи като прибързано решението на българското правителство да затвори въздушното

...
Определи като прибързано решението на българското правителство да затвори въздушното
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Прибързано затворихме въздушното си пространство за Русия

Определи като преждевременно решението на българското държавно управление да затвори въздушното си пространство за съветски самолети.

" В обстановка, в която на малко повече от 200 км по директна линия от България се води война, да искаш оставката на министъра на защитата, е меко казано тежка некомпетентност. Нека да не се прибързва с такива оценки ". Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " зам.-предесдателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той прикани сътрудниците си за оптималната въздържаност. Според Вигенин няма да се стигне до оставка на Стефан Янев и не вижда причина оставката на който и да е министър да докара до избори.

" В момента последното, от което имаме потребност, е несъгласие сред институциите. Това изисква деликатен и сдържан метод от страна на държавното управление, премиера и президента, тъй като разнобоят, който пробва да се вкара сред институциите, е най-лошото, което можем да създадем - не за нас самите като ръководеща коалиция, а за България, съобщи той.

Украйна няма по какъв начин да капитулира за два дни и всичко да се върне както досега, разяснява Вигенин.

" Според мен обстановката дълго време, в случай че не и години, ще продължи с вътрешни офанзиви вид партизанска война. Просто има групи в Украйна, които няма да позволен сходен надзор. Симпатиите към Русия са мощни на огромна част от нашите симпатизанти, само че в същото време войната е война и обстоятелствата са обстоятелства. Това е военна интервенция на територията на суверенна страна и това е шокиращо за доста от нас ", изясни зам.-председателят на Народно събрание.

България би трябвало да има въздържан метод, да се приготвя за възможните рецесии и да види с какво може да помогне на популацията в Украйна. Според Кристиан Вигенин глобите против Русия няма да реализират резултати, сходно на тези през 2014 г. 

" В по-голямата си част тези наказания, приказвам за икономическите, имам възприятието, че те сякаш са симптом на безпомощността на демократичния свят. Те са по-скоро политически сигнал и няма да имат резултат върху дейностите на Руската федерация и ще обиден на първо място елементарните жители, както в Русия, по този начин и в нашите страни ", счита той.

Вигенин не е склонен с изказванието, че сега Украйна се ръководи от нацисти, само че акцентира, че крайнодесните групировки там получават повече поддръжка от популацията. Коментира и визитата си в Киев през 2014 година като външен министър.

" Аз отидох в Киев не с цел да поддържам тогавашната власт, а с цел да желая сигурността на етинческите българи. Това беше предшествано от редица общи позиции в Европа. Тогава обстановката в Украйна в действителност беше излязла отвън надзор Не би трябвало да приравняваме всички украинци, които желаят самостоятелна страна в Европейски Съюз и НАТО за нацисти ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР