Определено това е най-правилното решение в момента, за да могат

...
Определено това е най-правилното решение в момента, за да могат
Коментари Харесай

Диян Стаматов: С маски в час за момента е най-добрата мярка

" Определено това е най-правилното решение сега, с цел да могат както възпитаници, по този начин и учители да се усещат малко по-спокойно. Голяма част от родителите не одобряват тази мярка. Важно е в този момент да бъде изработен дребен компромис, който да пощади учителите . Няма различен предпазен механизъм, който да защищити както по-големите възпитаници, по този начин и учителите в класната стая ".

Така разяснява в ефира на " Денят ON AIR " шефът на 119-о учебно заведение в София Диян Стаматов у чениците от 5 до 12 клас влизат в час единствено с маска и шлем.

Той изрази вяра учениците в действителност да влизат в класните стаи с маски, с цел да се запазят учителите си здрави.
 Заповедта: Учениците от 5 до 12 клас в час единствено с маска или шлем Обновена
Заповедта: Учениците от 5 до 12 клас в час единствено с маска или шлем

Изключение от заповедта са учениците, които имат здравословни аргументи

" Общата численост в нашето учебно заведение е 22-ма сътрудници с позитивен тест и трима учители, които бяха на командно дишане много дълго време в болница. Именно затова е моята увереност, че учениците би трябвало да създадат това изпитание и да бъдат с маска. Не мога да кажа на моите сътрудници да дойдат в учебно заведение и да се надяват, че няма да се случи нищо. Техният живот и здраве е тъкмо толкоз значим, колкото и на самите възпитаници ", съобщи Стаматов.

Директорът акцентира, че би трябвало да бъдат взети местни решения за всяко едно учебно заведение. На 30 ноември, когато изтичало отдалеченото образование за прогимназия и гимназия, щабовете трябвало да кажат ясно по какъв начин ще се учи.

По думите му, към днешна дата в София е извънредно рисково да се взима решение за изцяло връщане на учениците в класната стая.

" Приоритет сега е здравето на всички, а не задължението по какъв начин ще приключим първия период. С необятно отворено сърце родителите би трябвало да одобряват, че учителят е като самите тях. В никакъв случай те не би трябвало да мислят за дребните неща. Компромиси би трябвало да вършат и родителите във връзка с съпротивата си за маски, и учениците. Учителите са сложени в една обстановка, в която животът им е в заплаха всекидневно ", безапелационен бе Стаматов.

Относно опцията да бъде оповестена шефът на 119-о СУ сподели, че подобен вид въпреки всичко съществува.
 Няма да има нулева образователна година, твърди Вълчев
Няма да има нулева образователна година, твърди Вълчев

Продължителното онлайн образование води до недостиг

" Има риск да се разгласи нулева година, в случай че не бъдат направени взаимни отстъпки от всички. Ако чакаме, че учителите ще са здрави и няма никой да се болести, това е просто неуместно. Компромисът е основният миг, който би трябвало да бъде изработен ", посочи още Стаматов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР