Определено климатикът е една от най-хубавите екстри на съвременните автомобили.

...
Определено климатикът е една от най-хубавите екстри на съвременните автомобили.
Коментари Харесай

3 причини за неочаквана повреда на климатика на колата през лятото

Определено климатикът е една от най-хубавите екстри на актуалните коли. Със сигурност даже не можете да си визиите пътешестване без него в жегата. 

Но непознаването на съществени правила, свързани с неговата употреба, може да докара до непредвидената му щета. И в случай че това се случи през лятото, сигурно няма да ви е прелестно.

Ето кои са най-честите аргументи за щета на климатика в жегата.

1. Липса на профилактика

Обикновено повода за щета в климатичната система се дължи на неналичието на фреон - специфичен газ в системата. В случая зареждането с гориво не всеки път позволява казуса. Както и подмяната на маркучите. Важно е да знаете една специфичност на работата на цялата климатична система: с цел да духа леден въздух от въздуховодите, температурата в системата не би трябвало да надвишава 28 градуса.

Ако вентилаторите не могат да охладят елементите до тази температура, климатикът просто няма да се включи. И с цел да се обезпечат на системата изискванията, нужни за нейното вярно действие, е належащо единствено да се съблюдават избрани правила. Едно от тях включва постоянната профилактика. По време на процедурата може да се добави и количеството фреон при нужда.

Задължително направете профилактика на климатика преди летния сезон.

2. Не почиствате радиатора

Първото и най-необходимо деяние, което би трябвало да се прави от време на време, е изцяло измиване на радиатора. Това би трябвало да се прави на всеки две години и е значимо заради две аргументи: първо, радиаторът, запушен с пух и нечистотия, автоматизирано води до щета на климатика и прегряване на мотора, и второ - по време на измиване може да се оцени положението на елемента. Факт е, че радиаторът корозира освен от вътрешната страна, само че и извън, а части алуминий, които са се отчупили от охладителя, могат елементарно да повредят елемента.
След като радиаторът бъде измит и конфигуриран на място, би трябвало да бъде оценено положението на вентилатора, температурния датчик и точността на цялата система. Често точно вентилаторът става повода климатикът ненадейно да се изключи, когато попаднете в запушване.

Между другото, системата би трябвало да се промива от вътрешната страна един път на всеки три години: в недрата на климатика се натрупва доста нечистотия, плесени, микроби, влага. 

3. Стартирате климатика незабавно след влизане в колата

Необходимо е първо да отстраните топлия въздух от купето като оставите отворени всички порти за няколко минути. Едва по-късно може да стартирате мотора и да включите климатика, само че не на цялостна мощ.

Не забравяйте, че климатичната система се нуждае от постоянна поддръжка, както всеки автомобил. Пренебрегването на грижите за нея не се оправдава с незнание или липса на време: с цел да ви служи климатикът в продължение на години, би трябвало и вие да полагате грижи за него. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР