Определено има израстване във визията на изпълнителната власт в това

...
Определено има израстване във визията на изпълнителната власт в това
Коментари Харесай

КНСБ на протест за по-високи доходи в публичния и частния сектор

”Определено има израстване във визията на изпълнителната власт в това по какъв начин би трябвало да наподобява един държавен бюджет и неговата преразпределителна функционалност към обществените действия, само че към момента има редица браншове, които са недофинансирани ”, разяснява икономическият анализатор на КНСБ Любослав Костов. Той съобщи, че на 27 октомври ще се организира митинг на КНСБ. Недоволството на синдикалистите е към Бюджет 2018. Основно шествието ще е ориентирано към приходите и няма да има други претенции или политически привкус.

" Знаете ли, че има професори в Селскостопанска академия на съществена заплата от 800 лева? ", отсече синдикалистът On AIR.

Костов счита, че ще има напредък в стопанската система, само че промените се вършат на парче. Трябва да се направи дълготрайна тактика за развиване, твърди той.

" Ние оценяваме това, което държавното управление дава тази година, само че твърдим, че то е извънредно незадоволително и липсва дълготрайна визия за развиване на обществената сфера в България ", разяснява Бюджет 2018 икономистът.

С този митинг синдикалистите показват гражданската си позиция. Според Костов КНСБ е задължено да се съгласи с мнението на членовете си, които са изразили подготвеност за митинг. По първични данни на шествието ще има към 7-8 хиляди души.

" Реформите имат механически темперамент, вършат се на парче. Липсва ясна визия за демографската рецесия, за дълготрайното развиване на обществената сфера. Искаме и явен правилник по какъв начин се дефинира цена на труда в България ", безапелационен е Костов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР