Определението великолепно животно напълно се покрива от представителите на породата

...
Определението великолепно животно напълно се покрива от представителите на породата
Коментари Харесай

Хранене на котка ашера

Определението превъзходно животно изцяло се покрива от представителите на породата котки ашера. Това са едри екземпляри, достигащи забележителните 14 кг, с грациозни тела и другоземен тип, напомнящ доста на дивите представители на семейство котки, от чиито гени са основани - сервал и африканска леопардова котка.

Не бива незабавно да се чака, че ашера ще се грижи сама за прехраната си, ловувайки дребни птици и бозайници. Тя е изкуствено основана порода, в която се вплетени гени и на елементарната домашна котка, тъй че забележителният тип на ашерата не дава отговор на яростен манталитет, а тъкмо противоположното - тя е блага, умна и послушна. Напълно ще разчита на стопанина си за своята храна.

Този домакински питомец няма никакви специфични условия във връзка с храната, обратно на предварителните упования. Ашера се храни със същите храни като всички други мъркащи домашни любимци. Консервираните и гранулирани храни, които са най-достъпният, елементарен и безвреден метод за хранене на всички писани са добре пристигнали и за ашера, стига да са от премиум клас. Само дозите са по-големи, поради размера.

 Хранене на котка ашера Снимка: planetsave

Все отново инвестицията в такава екзотична хубавица допуска необикновен интерес и предпочитание у притежателя да поглези скъпия си домакински другар. Любими са им месото и рибата, само че не всяко месо и не всяка риба. Морската риба е добра концепция за многообразие в менюто. Тя би трябвало да бъде добре почистена от кости, сварена или печена.

Месото е съществена храна на фамилията на котките. Агнешкото, заешкото, пуешкото, пилешкото, телешкото и дивечовото, т.е. всяка постно месо е уместно. Не и свинското, гъшето и патешкото, тъй като са прекомерно мазни и тежки.

Добри храни за котка ашера са сварените яйца, вареният ориз и млечни артикули като сметана, извара също могат да бъдат добавени в менюто, а зеленчуците, подобаващи за хранене на домашни писани, са добре признати и от ашера. Ако котката ще се храни с домашно приготвена храна, не трябва да се не помни, че би трябвало да се прибавят витамини и минерали за положителното здраве и красива визия на домашния питомец.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР