Определени категории руски спортисти ще получат защита от военна мобилизация,

...
Определени категории руски спортисти ще получат защита от военна мобилизация,
Коментари Харесай

Някои руски спортисти може да избегнат мобилизацията

Определени категории съветски спортисти ще получат отбрана от военна готовност, само че спортната общественост като цяло няма да има специфични привилегии. Това разгласи министърът на спорта Олег Матицин на форума “Русия – спортна мощ ”, представен от организация ТАСС. По-рано тази седмица ръководители на редица федерации оповестиха, че техни състезатели са били извикани на военна работа.

“Спортът не може да бъде обособен в своя лична общественост, в която хората употребяват изключителни привилегии. Нашите спортисти, както и аз, би трябвало да покажем, че сме патриоти. Те обявиха поддръжката си за президента още при започване на специфичната военна интервенция и показаха единомислещо мнение, че хората в спорта са едно цяло. Насреща сме за всички проблеми и задания, които страната взема решение сега ”, съобщи Матицин.

“В момента не мога да дам еднопосочен отговор за въпроса с мобилизацията. Разбирам, че спортистите и треньорите, които се приготвят за присъединяване на Олимпийски игри, са нашият златен фонд. Може би ще има избрани подкрепи за някои категории спортисти, само че това би трябвало да бъде разисквано с държавното управление. Надявам се съветският спорт да продължи да се развива и в тази обстановка ”.

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за частична готовност на 21 септември. Това накара най-малко 200 хиляди жители да изоставен страната.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР