Оправдават се предупрежденията за усложнена обстановка в страната. Валежите са

...
Оправдават се предупрежденията за усложнена обстановка в страната. Валежите са
Коментари Харесай

През нощта ще продължи да вали сняг, по-обилно в Предбалкана

Оправдават се предизвестията за усложнена конюнктура в страната. Валежите са повсеместни, тук-там и с внушителни количества. От събота, когато стартира да вали, до през днешния ден във Враца паднаха 50 литра на квадратен метър, като това е 86 % от месечната норма. А най-дебела е снежната завивка в региона на Драгоман - 27 см, 21 във Враца, в София 17 см.

През нощта ще продължи да вали сняг, по-обилно в Предбалкана. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°.

Утре преваляванията краткотрайно ще спрат, а след обяд и облачността ще се раздра, само че през нощта против сряда ни чака още сняг. В източната половина от страната на следващия ден ще остане по-ветровито, с сдържан до мощен вятър от север-североизток. Следобед температурите в по-голямата част от страната ще са сред 2° и 7°.

Любителите на зимните спортове би трябвало да подхождат с нараснало внимание в планината - тези дни заплахата от лавини отвън обработените писти е нараснала!

Ще продължи да превалява сняг и на следващия ден, в композиция с сдържан до мощен североизточен, вечерта - северен вятър.

Слънчево ще остане на Пиренейския полуостров и във Франция. Значителна ниска облачност ще има над Британските острови и Централна Европа, на обособени места със слаби превалявания, най-вече от дъжд. В Италия след обяд облаците ще намалеят, само че преди обяд на обособени места в южните региони ще превали.

А средиземноморският циклон, който донесе изобилните превалявания на Балканите, на следващия ден към този момент ще се намира над Мала Азия, само че ще продължи да дефинира времето на Балканския полуостров. Ще остане по-студено от нормалното, с спирания ще продължи да вали, най-вече слаб сняг. В Гърция и на следващия ден има предизвестие от първа степен за проливни превалявания от дъжд, в планинските региони - от сняг.

У нас в сряда още веднъж ще превалява, най-вече сняг. По-съществени ще са преваляванията в планините. В четвъртък и петък ще остане студено за сезона. Дневните температури ще се покачват, само че утринните ще са ниски, тук-там в Западна България до минус 10°, минус 12°. По-съществено ще е стоплянето в събота, когато ще бъде и слънчево.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР