Оправдават се предупрежденията за проливни валежи в Източна България. От

...
Оправдават се предупрежденията за проливни валежи в Източна България. От
Коментари Харесай

Очакват ни още валежи, гръмотевици и силен вятър до края на деня

Оправдават се предизвестията за проливни превалявания в Източна България. От 9.00 часа сутринта през вчерашния ден до 9.00 часа тази заран в североизточните региони паднаха до към 30 литра на квадратен метър, във Варна - 25.

В източните региони и през днешния ден ще има интензивни и обилни по количество превалявания, съпроводени от гръмотевици. В областите с код оранжево се чакат сумарни количества към 50 литра на кв. метър.

В останалата част от страната след обяд също ще има превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици, с по-голяма възможност в планинските региони. Ще има условия и за градушки. Ще бъде доста прохладно, изключително в Източна България и по Черноморието , където ще духа мощен северен вятър. Максималните температури ще бъдат от 20 до 29 градуса.

През нощта вятърът ще поотслабне, само че ще продължи да вали, на повече места в източните и северозападните региони от страната. Минималните температури на следващия ден ще бъдат от 13° до 18°, оптималните - сред 24° и 29°. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни, превалявания от дъжд и гръмотевици. Остават условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток.

Значителна ще е облачността по Черноморието, с краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат сред 21 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Облачно, с краткотрайни превалявания от дъжд, ще е и в планините , където също ще има заплаха от гръмотевични стихии.

Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат сред 14 и 23 градуса.

Облачно и с превалявания от дъжд ще е времето и в западните региони от Европа . Над централната част от континента и по-голямата част от Скандинавския и Апенинския полуостров ще бъде най-вече слънчево и топло за сезона. Предимно слънчево ще е и над северозападните и южни елементи от Балканите . В останалата част от полуострова ще има превалявания от дъжд и гръмотевична активност.

У нас, до края на седмицата облачността, ще е по-често забележителна, ще има и превалявания, тук-там краткотрайно интензивни, след обяд съпроводени от гръмотевици.

С по-значителни количества дъжд ще бъде в петък и събота, още веднъж основно в източната половина от страната. В началото на новата седмица се чака температурите да тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР