Оправдават се предупрежденията за много силен югозападен вятър и днес.

...
Оправдават се предупрежденията за много силен югозападен вятър и днес.
Коментари Харесай

Код жълто за опасни пориви остава в сила днес в 14 области от страната

Оправдават се предизвестията за доста мощен югозападен вятър и през днешния ден. С него продължава преносът на по-топъл въздух и температурите сутринта съвсем на всички места са позитивни.

Код жълто за рисково мощни пориви остава в действие през днешния ден в 14 области от страната.

Максималните температури в източната половина от страната ще бъдат сред 14° и 19°, в Западна България, където към този момент е облачно, а в околните часове ще завали – от 9° до 13°. В края на деня северозапад ще стартира нахлува по-студен въздух и там дъждът ще минава в сняг, а на доста места в планинските региони и западната част на Дунавската низина ще има заледявания.

През нощта ще завали и в източните региони, като по високите полета на в Западна България и в планинските региони ще вали сняг. В Дунавската низина ще духа сдържан западен вятър.

Утре преваляванията в западните региони от страната ще спрат, само че в останалата част от страната ще продължи да вали. Предупреждение за обилни количества е оповестено в Югоизточна България.

Очакванията са до вечерта преваляванията на всички места да спрат. Вятърът на следващия ден ще е от североизток, слаб до сдържан, а оптималните температури - значително по-ниски, спрямо през днешния ден, в Северна България - сред 4° и 7°, в София – 5°, в южните региони – от 8° до 11°.

Облачно и дъждовно ще бъде на морския бряг. По южното крайбрежие преваляванията ще са обилни, на обособени места и съпроводени от гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен вятър.

На доста места в планините преди обяд ще вали сняг, под 1700 метра - дъжд. По-късно преваляванията ще стопират, а в масивите от Западна България и облачността ще се раздира и понижава.

Ще духа сдържан северозападен, по високите и открити елементи - мощен западен вятър. Максимални температури в курортите - сред 1° и 6°.

В неделя температурите ще останат без основна смяна. Ще има и региони със слънчево време, само че в низините и котловините ще доминира облачно и мъгливо време, а на обособени места ще превали и слаб дъжд. През новата седмица се чака нова порция обилни превалявания от дъжд и сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР