Оправдаха се очакванията за валежи и гръмотевици вчера - на

...
Оправдаха се очакванията за валежи и гръмотевици вчера - на
Коментари Харесай

Валежи, гръмотевици и градушки днес и през новата седмица

Оправдаха се упованията за превалявания и гръмотевици през вчерашния ден - на картата са изобразени мълниите, паднали по часове, регионите в жълто, в следобедните часове, а в алено вечерта. През нощта най-вече е валяло в Кнежа - 15 л/кв.м, както и в Благоевград - 13 л/кв.м.

Валежи, гръмотевици и градушки се чакат и през днешния ден в доста региони от страната. По-значителни, до 50 л/кв.м, ще са в Западна и Централна България, само че вечерта тук-там и в Източна ще превали и прегърми. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб.

Максималните температури ще са от 26°-27° тук-там по високите западни полета до към 34° на изток, в София към 26°.

Превалявания ще има и през нощта, към момента тук-там в източната половина от страната, до момента в който в западните региони ще се обясни. Ще духа слаб северозападен вятър, който в следобедните часове ще се усили до сдържан.

През втората половина на деня тук-там към момента в Източна България и в планинските региони ще превали и прегърми. В останалата по-голяма част от страната ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 27 и 32 градуса, в София към 27°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, тук-там ще превали, в обособени региони и ще прегърми. Преди обяд ще духа до сдържан северозападен вятър, който последователно ще се ориентира от изток и ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините облачността ще е по-често забележителна. На места ще превали, след обяд в обособени региони и ще прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 17° на Алеко до 20° в Боровец и Пампорово.

След слънчевото утро през втората половина на деня и над Балканите ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. До вечерта явленията в множеството региони ще затихнат.

През новата седмица температурите у нас ще останат в необятни граници, сензитивно по-високи до към 35° ще са в Източна България. Във вторник ще бъде слънчево с изолирани валежи основно в планините. По-съществени следобедни превалявания, гръмотевици и градушки се чакат в сряда и четвъртък в западната половина от страната, а в петък и в източната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР