Оправдаха се очакванията за райони с много по-ниски от обичайните

...
Оправдаха се очакванията за райони с много по-ниски от обичайните
Коментари Харесай

Слънчево време, но с ниски температури сутрин

Оправдаха се упованията за региони с доста по-ниски от нормалните за сезона температури тази заран. Най-студено беше в Казанлък - 0°, Елхово - 2°, в Ст. Загора, Видин, Шумен и Пазарджик - 3°, в София - 6°.

Днес денят ще е безоблачен, с оптимални температури сред 20° и 25°, в крайните югозападни региони до 27°, а по Черноморието значително по-ниски - сред 13° и 17°. Температурата на морската вода е от 12 до 16 градуса. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан вятър от изток-югоизток.

През нощта ще е безоблачно и съвсем безшумно. Утре сутринта ще е към момента прекомерно хладно, с минимални температури сред 3° и 8°, в обособени региони и малко по-ниски - към 0°.

Максималните ще се покачат спрямо през днешния ден, и ще са от 22° до 27°. На морския бряг температурите ще са сред 15° и 17°, а тези на морската вода ще са от 11° по северното крайбрежие и до 16° по южното. През деня ще е слънчево. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и в източните региони - до сдържан вятър от изток-югоизток.

И в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север. Температурите още малко ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред 15° и 18°, на Алеко към 11°.

Слънчево и по-топло ще бъде на следващия ден и на всички места на Балканите. Валежи от дъжд, тук-там интензивни, ще има в доста региони от Западна и Централна Европа, в това число и на Апенините. В най-северните елементи от континента ще превалява към момента сняг.

У нас, в сряда денят ще стартира със слънце, само че след обяд, основно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми. В западните региони са вероятни местни интензивни превалявания и градушки. През нощта против четвъртък ще превали и прегърми и на югоизток.

В четвъртък и петък още веднъж повече слънце до обяд и валежи в часовете към и след обяд. В събота ще доминира слънчево време, а температурите значително ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР