Оправдаха се очакванията за поредния опасно горещ ден вчера -

...
Оправдаха се очакванията за поредния опасно горещ ден вчера -
Коментари Харесай

Предупреждения за значителни валежи и гръмотевични бури в 14 области

Оправдаха се упованията за следващия рисково парещ ден през вчерашния ден - 39° в Свищов, 38° в Русе, В. Търново, Плевен, Ловеч, Благоевград.

Днес следва смяна: С сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен северозападен вятър, ще продължи да нахлува по-хладен въздух. Температурите ще се намалят значително и оптималните ще са сред 29° и 33°, малко по-високи в югоизточните райони; по Черноморието - към 27°-30°. На доста места в Западна и Централна, а вечерта и в Североизточна България, ще превали и прегърми.

Предупреждение за нараснала възможност за интензивни и обилни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки, е в действие в 14 области от страната.

През нощта преваляванията ще обзет и Източна България, като по-интензивни ще са в североизточните региони. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската равнина- мощен северозападен вятър, който до сутринта ще отслабне.

Утре преваляванията на всички места ще спрат и след обяд ще доминира слънчево време. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - сдържан североизточен вятър. Дневните температури още малко ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 26° и 32°.

На морския бряг сутринта на обособени места към момента ще превалява, само че облачността и там бързо ще намалее и след обяд ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан североизточен вятър.

Максимални температури ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще доминира слънчево време, с купеста облачност след обяд в Родопите, само че единствено на обособени места там ще превали.

Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намалят сензитивно и максималнте в курортите ще са от 16° на Алеко, 21-22° в Пампорово и Боровец до 25° в Банско.

Слънчево ще бъде и на Балканите, с повече облаци преди обяд в североизточните региони, а след обяд в планините, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми.

Слънчево време ще доминира и в Южна Европа, както и във Франция.
По-значителна ще е облачността в централните региони на континента и на Британските острови, тук-там със слаби валежи. Валежи - краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици, ще има в Източна Украйна и в Европейска Русия.

У нас, в околните дни ще бъде слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, като в петък и събота на обособени места в югозападните и планинските, а в неделя - в източните региони от страната ще превали. Температурите постепенно ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР