Опозицията започна събиране на подписи за вот на недоверие към

...
Опозицията започна събиране на подписи за вот на недоверие към
Коментари Харесай

Опозицията събира подписи за вот на недоверие към кабинета

Опозицията стартира събиране на подписи за избор на съмнение към кабинета.

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов Делен Пеевски е индивидът, с помощта на който вчерашните седемчасови договаряния с договарящите енергетици са приключили с триумф.

Днес и ГЕРБ, и Движение за права и свободи показаха, че отговорността за осъществяването на обещанията е в ръцете на енергийния министър и премиера.

Причината е за цялостната политика на кабинета в бранш ''Енергетика''

Стартът на дебатите беше предшестван от въпрос - елементарно ли ще се изпълнят обещанията и кой ще носи отговорността?

„ Трудни са за осъществяване естествено. Само че въпреки всичко са изпълними. Да не си затваряме очите и да не се преструваме, че няма слон в стаята. Защото истината е, че са огромни натрупвани в годините, сложни естествено за решение, проблемите във въглищния бранш “, сподели министърът на енергетиката Румен Радев.

След един час в патова обстановка пленарното съвещание беше прекратено поради липса на кворум

„ Ако той през вчерашния ден се е подписал по нещо, което е неизпълнимо, незабавно ще му желаеме оставката. Ние сме дали доверието си на кабинета, само че то не е безгранично “, безапелационен е Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

„ Ами като няма слон или да си подаде оставката или да ни изясни. Премиерът Денков е виновен всичко, което приемем да бъде контрактувано с Брюксел “, сподели ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не знам какви са им претекстовете, само че в случай че са по тематиката енергетика, смятам че сега няма потребност от в допълнение нагнетяване на напрежението, сподели тя

Опозицията обаче разгласи - време е за избор на съмнение.

„ Заради цялостната политика на държавното управление в бранш „ Енергетика “, сподели ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

„ Това държавно управление е безсмислено още от метода, по който се сътвори “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ От ден първи това държавно управление е нездравословно за България “, сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Петков увери, че хората на митинга могат да имат доверие, че обещанията, които са били дадени, ще бъдат изпълнени

Управляващите не видяха опасност.

„ Аз знам, че в този миг друга опция на ръководството на акад. Денков – няма “, съобщи Кирил Петков от ПП-ДБ.

„ Аз по този начин считам - извънредно устойчиво евроатлантическо държавно управление и не виждам какво може да го бутне “, добави Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

„ Ние дружно с „ Възраждане “ - сме сваляли държавно управление. Но в случай че в този момент претекстовете им са за енергетика - няма потребност от в допълнение напрежение. Ще подкрепим държавното управление в този миг ”, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

„ Мой въпрос: Имате ли доверие на ГЕРБ и на Движение за права и свободи? - Имам доверие единствено на брачната половинка си “, добави министър-председателят Николай Денков.

Намеренията на опозицията са да внесат вота на съмнение в петък. Кога и дали ще се разиска в пленарната зала, следва да разберем.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР