Опозицията в Израел временно замрази преговорите с управляващите за съдебната

...
Опозицията в Израел временно замрази преговорите с управляващите за съдебната
Коментари Харесай

Опозицията в Израел спря разговорите с управляващите за съдебната реформа

Опозицията в Израел краткотрайно замрази договарянията с ръководещите за правосъдната промяна. Причината е блокираната работа на комисия в Народното събрание, която назначава съдиите в страната. За да действа още веднъж, всички нейни членове би трябвало да бъдат определени и назначени. 

Две места останаха вакантни и опозицията настоя да получи едно от тях, за което беше реализирано единодушие. Но след това поиска да бъде назначен народен представител и на другото свободно място. В противоположен случай - договарянията, ръководени от президента Исак Херцог, няма по какъв начин да продължат.

 
Нетаняху беше измамник и мощен човек, в този момент е измамник и слабак. Комисия няма, опасността за демокрацията съществува. Нетаняху знаеше последствията. Те му бяха изяснени и от президента, и от нас.
Яир Лапид, водач на опозицията в Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна главните си съперници - Бени Ганц и Яир Лапид, че пробват да " взривят " разговора.

 
Преди три месеца споделиха, че ще се включат в договарянията, в случай че замразим законодателството. Направихме го, само че те не се включиха в действителни диалози, отхвърлиха всичко и измислиха нещо ново - споделиха, че в случай че техен представител не бъде определен в комисията, ще спрат разговора. Той беше определен,  но все пак взривиха договарянията.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Съдебната промяна в Израел провокира всеобщи митинги, които не престават близо половин година. Това принуди кабинета на Нетаняху да отсрочи измененията във времето и да взе участие в разговора с опозицията, за който президентът Херцог настоя. Засега обаче консенсус няма. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР