Опозицията предупреждаваше новодошлите на власт, че смяната на един човек,

...
Опозицията предупреждаваше новодошлите на власт, че смяната на един човек,
Коментари Харесай

Аталай за шефа на КЕВР: Ако Бориславова реши, ще напишат нови правила и пак ще изберат Тодоров за поста

Опозицията предупреждаваше новодошлите на власт, че промяната на един човек, единствено с цел да назначиш твой на едно място, води до тези недоразумения. Така депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай коментира решението на Конституцонния съд относно назначението на Станислав Тодоров за началник на КЕВР.

" Не всички решения на комисията ще бъдат анулирани, тъй като господин Тодоров самичък беше уверен, че изборът му е противоконституционен и по моя информация дълго време не участваше по време на гласуванията и даже е избягвал съвещанията, когато неговият глас е бил решителен ", съобщи депутатът в " Денят стартира ".

Според Аталай и министър председателят Кирил Петков е бил наясно с това, само че " знанието му граничело със самоувереност ".

" В това ръководство сякаш флагманът е: " да променим законите в името на човек ". Всеки ден чувам диалозите, които се водят сред другите политически обединения. Никой не влиза в дълбочина за това какво би трябвало да се случи в енергетиката. В момента нямаме институция, която да вземе решение за газа за август. "

Според депутата цената на синьото гориво през идващия месец по този начин или другояче няма да е евтина, тъй като ръководещите не са разбрали, че подсигуряването на газовите доставки и предвидимостта са най-важното сега.

" Подведохме се по плоскостта на посланията на госпожа фон дер Лайен, че по-добре да се къпем от неделя до неделя. Тези решения на Европейския съюз за мен са доста несериозни и безотговорни. Вие по какъв начин си мислите, че в една институция може да се работи на 16 градуса температура? ", разяснява Рамадан Аталай енергийните проекти на Европейски Съюз.

Когато си непредвидлив и не знаеш по какъв начин да управляваш, най-добре е да се оттеглиш - това би трябвало да създадат и сегашните ръководещи, сподели още Аталай. Процедурата за избор нов ръководител на КЕВР трябвало да тръгне още през вчерашния ден.

" Ще ни изиграе доста неприятна смешка, в случай че изчакаме да излязат и претекстовете на Конституционния съд. Изборът може да се случи в границите на месец. Ако Кирил Петков, Асен Василев, и доколкото разбрах, Лена Бориславова вземат решение нещата. Тя в случай че рече, може за една седмица да назначат същия ръководител, като пуснат правила за него, като създадат процедурите за него ", съобщи депутатът.

Той насочи обръщение към хората да излязат на избори и да гласоподават, тъй като ни чака тежка зима. Сегашните ръководещи нямат взор към себе си, с цел да видят какво донесоха като рецесия и незвъзможност за развиване на страната, счита Рамадан Аталай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР