Опозицията има интерес от свалянето на правителството, включително и партиите,

...
Опозицията има интерес от свалянето на правителството, включително и партиите,
Коментари Харесай

Симеонов: Кой гарантира сделката за ЧЕЗ?

Опозицията има интерес от свалянето на държавното управление, в това число и партиите, които не са задоволени от резултатите на последните парламентарни избори и не са в Народното събрание - jези, които вършат изказвания, които прекомерно раздуват този случай. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът Валери Симеонов в коментар на изключителното изявление на премиера Бойко Борисов от през вчерашния ден за опити за разлюляване на ръководството.

Попитан за договорката за ЧЕЗ, Симеонов съобщи, че е обикновено при пазарна стопанска система да има покупко-продажби. Но съгласно него е скандално това, че лицето, което е показано за покупател, няма никаква сериозна история и опит в ръководство. Това, по думите му е обвързвано с опасности за бъдещо ръководство на една огромна и комплицирана система. Българската енергетика е добре работеща система, както държавната, по този начин и частната част, съобщи Симеонов и добави, че тя не би трябвало да отива в ръцете на хора, които " нямат хабер от ръководство, вложения и впрочем ".

Въпросите са доста, не е ясно дали тази договорка ще стане, разяснява Симеонов. " Кой подсигурява, че тази договорка ще стане, в случай че никаква гаранция няма, че ще бъдат отпуснати заеми? Има неясноти във връзка с капитала, който взе участие, свързват го с съветски жители с недобра популярност ", сподели той и прикани да се изчака утрешното съвещание на парламентарните комисии, на което ще бъдат изслушани мнения на ДАНС, КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията, Национална агенция за приходите.

На въпрос вицепремиерът съобщи, че одържавяването на ЧЕЗ не е решение. " Имаме тъжни образци на държавни предприятия, които работят с доста по-голям личен състав, в сравнение с частни предприятия. Поддръжката на този личен състав и на съответните системи в енергетиката са свързани с по-големи разноски и така нататък ", разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция. Такива дейности биха върнали България с 30 години обратно, нали се сещате кой одържавяваше и какви бяха резултатите от това, добави той.

В отговор на въпрос Симеонов съобщи, че е научил за договорката от медиите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР