Опозицията - БСП, Възраждане, Има такъв народ и независимият депутат

...
Опозицията - БСП, Възраждане, Има такъв народ и независимият депутат
Коментари Харесай

Опозицията внесе нов вот на недоверие

Опозицията - Българска социалистическа партия, " Възраждане, " ИТН " и самостоятелният народен представител Радостин Василев - внесе през днешния ден нов избор на съмнение към кабинета на Николай Денков.

Темата на вота е неспособността на държавното управление да обезпечи националната сигурност и защитата на страната.

" Избрахме тази тематика, защото тя най-ярко илюстрира неспособността на това държавно управление да отговори на провокациите на страната. Правителството вместо да обезпечава непоклатимост и успокоение, съпътства и способства тези рецесии да ни обиден директно ".

Това изясни Атанас Зафиров (БСП).

Той разкритикува оградното съооръжението на границата с Турция, като уточни, че то илюстрира положението на националната сигурност. Зафиров уточни още като претекст кадровата отпадналост в Българската войска, както и изпразването на качествата на българските въоръжени сили в интерес на непознати сили, както и че българския военно-промишлен комплекс оставен встрани от процесите по рационализация на армията.

Зафиров обърна внимание и на решение на Министерски съвет за сключване на контракт за новите бойни машини страйкъри, взето преди този момент на Народното събрание, което съгласно него е в несъгласие на закона.

" Наблюдаваме нов епизод от това по какъв начин следващо българско държавно управление се изплаща, с цел да продължи да ръководи ", разяснява Цончо Ганев от " Възраждане ".

За да е сполучлив вотът на недоверие е нужно за него да са дали своят вот повече от половината народни представители, а точно 121. Трите партии и Василев имат общо 72 депутати. Дори в случай че Движение за права и свободи с неговите 36 депутати поддържа вота, той отново няма да е сполучлив. 

Това е вторият избор на съмнение към кабинета " Денков - Габриел ". Първият беше преди месец по тематиката енергетика и не съумя да мине.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР