Опозиционният кандидат Кемал Кълъчдароглу се обърна с призив към младите

...
Опозиционният кандидат Кемал Кълъчдароглу се обърна с призив към младите
Коментари Харесай

Кълъчдароглу с призив към младите турци за балотажа

Опозиционният претендент Кемал Кълъчдароглу се обърна с апел към младите турци да го поддържат на балотажа на 28 май.

Със серия от апели в " Туитър " Кълъчдароглу се пробва да обезпечи оптимално допустима интензивност на младите гласоподаватели, болшинството от които, съгласно социолозите, желаят политическа смяна в Турция.

" Парите не ви стигат за нищо. Радостта от живота ви беше отнета. Никой няма да ви върне младостта. Имаме 12 дни да излезем от мрачния тунел ", написа Кълъчдароглу.

Той е безапелационен, че повече от половината турци са за смяна - тъй като другояче Ердоган щеше да завоюва повече от 50 % от гласовете в неделния първи тур. Резултатът му беше 49,5 на 100 против 45 % за Кълъчдароглу. Третият участник - националистът Синан Оган - получи малко над 5 % от гласовете и сложи като изискване за поддръжка за Кълъчдароглу да не прави той никакви отстъпки пред кюрдите. Тяхната поддръжка обаче също е основна за опозиционния претендент.

Перспективата за поредна победа на Ердоган докара до срив на лирата до 19,72 за $ при антирекорд 19,80, маркиран през март. Акциите на турските банки изгубиха общо 20 % от цената си през днешния ден и през вчерашния ден. Индексът на истанбулската борса падна с над 6 % от цената му предходната седмица, осведоми БНР.

Националната валута и корпоративните акции в Турция бележат втори ден на обезценяване поради опасенията на вложителите и на пазарите, че президентът Реджеп Ердоган ще завоюва нов мандат и ще продължи с неортодоксалната си икономическа и фискална политика.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР