Опозиционната партия Нова демокрация печели убедително предсрочните парламентарни избори в

...
Опозиционната партия Нова демокрация печели убедително предсрочните парламентарни избори в
Коментари Харесай

Новият гръцки премиер Кириакос Мицотакис полага клетва днес

Опозиционната партия " Нова народна власт " печели безапелационно предварителните парламентарни избори в Гърция, съгласно предварителните резултати досега. Партията на Кириакос Мицотакис получава сред 40% от гласовете. Втора е СИРИЗА на премиера Алексис Ципрас с 32%. Избирателната интензивност е една от най-ниските в историята на Гърция - 58%.

Вижте и още във включването на Александър Марков.

Минути откакто стана ясна изборната победа на " Нова народна власт ", стотици правилни последователи на партията се събраха пред централата ѝ в Атина. За да отпразнуват успеха.
На хората им писна от това държавно управление. Не чаках такава безапелационна победа за " Нова народна власт ". Важното е, че което и държавно управление да е на власт, Гърция би трябвало да съблюдава разпоредбите на Европа и не може просто да се отклони от този път.Гласувах за Мицотакис, тъй като имам вяра, че ще ни обезпечи условия да решим проблемите си: да създадем образованието по-качествено, опазването на здравето по-достъпно, бъдещето - по положително.Мицотакис би трябвало да промени всичко, тъй като до момента с Ципрас беше цялостна злополука.  © БГНЕС
Кириакос Мицотакис даде обещание да е министър-председател на всички гърци, които, по думите му, са прекомерно малко, с цел да останат разграничени.
Кириакос Мицотакис, водач на " Нова народна власт ": Гръцките дами, мъже, хората из цялата страна и по целия свят, където ни има, имаха думата. Тяхната присъда стана ясна - те желаят да живеят в общество, в което всички вървим напред и никой не живее по-зле от другите. Където всички имат работа и сигурност. Защото ние - гърците, го заслужаваме.
Привържениците на " Сириза " и на премиера Алексис Ципрас останаха до късно на емблематичния площад " Синтагма ", разочаровани от изборната загуба. Утехата за тях е, че " Сириза " реализира по-висок резултат от предходните избори.
Костас, последовател на " Сириза ": Консерваторите бяха доста разочаровани от нашето държавно управление. Почти 40% от тях гласоподаваха. Това е доста огромен %. Никога лява партия не е постигала подобен резултат. Мисля, че въпреки всичко резултатите са положителни за нас. Знаехме, че ще загубим и в този момент се готвим да сме съпротива.Йонас, последовател на " Сириза ": Резултатите бяха предстоящи. Знаехме, че " Нова народна власт " ще завоюва изборите. Това са изборите, това е демокрацията. Едни печелят, а други губят. Важното е двете партии в този момент да си сътрудничат.
Премиерът Алексис Ципрас незабавно поздрави Кириакос Мицотакис за успеха.

Алексис Ципрас, министър-председател, водач на " Сириза ": Гражданите направиха своя избор и ние почитаме волята на народа. Чух се с Кириакос Мицотакис и го поздравих за изборната му победа. Така е в демократичните общества - държавните управления идват и си отиват - това е напълно обикновено.
С тези изборни резултати " Нова народна власт " ще може да ръководи независимо.
 Иван Гарелов: Мицотакис няма да анулира Преспанското съглашение Иван Гарелов: Мицотакис няма да анулира Преспанското съглашение
Промени се голямата известност на Ципрас, което му позволяваше през тези 4 години още веднъж да гласоподават за него. Това съобщи в утринния блок на БНТ1 жу...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР