Опозиционната гръцка лява партия СИРИЗА ще изгони всеки един депутат,

...
Опозиционната гръцка лява партия СИРИЗА ще изгони всеки един депутат,
Коментари Харесай

СИРИЗА ще гони депутати, които гласуват против легализацията на еднополовите бракове

Опозиционната гръцка лява партия СИРИЗА ще изгони всеки един народен представител, който гласоподава срещу легализацията на еднополовите бракове.

Истинска стихия се разяри в южната ни съседка, откакто министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи пред националната телевизия, че е подготвен в идващите месеци да внесе в Народното събрание проектозакона за еднополовите бракове.

Лидерът на СИРИЗА Стефанос Каселакис разгласи, че той и депутатите от партията му ще гласоподават твърдо „ за “ закона.

Очаква се през лятото тържество да има и в Гърция

Самият Каселакис се омъжи през октомври предходната година в Съединени американски щати за своя сътрудник Тайлър Макбет. В изявление за гръцка телевизия тогава Каселакис описа, че той и сътрудникът му имат предпочитание да имат деца посредством сурогатна майка.

Депутати от СИРИЗА обаче обявиха, че няма да участват на гласуването и няма да поддържат законопроекта.

В обществените мрежи Стефанос Каселакис написа, че няма да разреши негови депутати да гласоподават против закона, който намира за добър, макар че „ има някои козметични недостатъци “. Той засяга това, че на тези двойки няма да им бъде разрешено да имат деца посредством сурогатно майчинство, а единствено да осиновяват.

Според медиите той ще внесе законопроект преди изборите за Екологичен потенциал

Правителственият представител увери гръцкото общество, че няма да се прибегне до смяна в концепцията за татко и майка, които са свещени за гърците. Става въпрос единствено за цивилен брак.

В Гърция е разрешено на дами с потвърден медицински проблем да имат дете посредством сурогатство.

Очаква се законът да бъде импортиран преди изборите за Европейски парламент.

На 4 октомври ще се организира кръгла маса за правата на ЛГБТИ фамилиите в България

В края на предходната година Светият синод на Гръцката православна черква съобщи безапелационната си негативна позиция по отношение на законопроекта за легализиране на еднополовите бракове и осиновяването на деца от еднополови двойки.

„ Децата не са нито домашни любимци за всеки, който желае да се усеща като аставник, нито аксесоари, които да официализират или да откриват като обществено задоволително съжителството сред хора от един и същи пол “, написа в мнението на Светия синод.

Еднополовите двойки ще могат да осиновяват и деца

Проучвания демонстрират, че гърците са разграничени по въпроса за еднополовите бракове, само че са срещу даването на цялостни наставнически права на еднополовите двойки.

Еднополовите бракове са узаконени в 34 страни по света, като няколко от тях легализираха опцията за цивилен партньорства едвам през последните години. Нито една от страните в този лист не е с преобладаващо православно население като Гърция, напомня Българска телеграфна агенция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР