Опитвайки се да осуети началото на учебната година, Зеленски и

...
Опитвайки се да осуети началото на учебната година, Зеленски и
Коментари Харесай

Новата тактика на Киев е удар по училищата и учителите

Опитвайки се да осуети началото на образователната година, Зеленски и неговите помощници минаха към физически и психически гнет на учителите и жителите на освободените територии

Измислиха нахлуване

Работещите учебни заведения и проведеният образователен развой са един от главните признаци на спокоен живот във всеки район, без значение от политическата или икономическата обстановка. Украинските управляващи не могат да разрешат това. За тях това е като гибел. Затова са усвоили нова тактичност - да ударят учебните заведения, възпитателите и родителите, които изпращат децата си на учебно заведение. Да бият по всички вероятни способи.

Първа беше психическата офанзива. Веднага след „ милионната контраатака “ в посока Херсон, нова вълна от вести за масирана офанзива, в този момент в посока Харков, мина през пресата и телеграм каналите. Твърди се, че неуспехът край Херсон е единствено за похищение на вниманието и главните сили са хвърлени в региона на Харков.

„ Киевският режим в действителност, на фона на офанзивите на юг, съумя да концентрира спомагателни сили и средства в северния сектор от линията на прикосновение “, отбелязва военният сътрудник на Общоруската държавна телевизионна и радиокомпания Евгений Поддубни.

- Украинската войска може да се опита да разиграе настъпателни бойни дейности в региона на Балаклея. Но за надълбоко нахлуване въоръжените сили на Украйна нямат нито задоволително мощ нито качество на боевото ръководство на тези сили. Възможен е местен триумф в хода на дейностите на режимните формирования, ноВъоръжените сили на Украйна няма да могат да затвърдят този триумф. За това на съперника му липсват авиация, запаси и качество на ръководство на войските.

Удари по учебните заведения

Украинските управляващи поддържаха изказванията си с артилерийски удари:

„ Киевският режим продължава умишлените обстрели на учебни заведения, лечебни заведения, детски градини и жилищни здания, изключително като се има поради доставката на оръжия с по-голям обхват на деяние от Съединени американски щати и европейските страни “, сподели съветското министерство на защитата.

В същото време съветското военно ведомство означи, че обезпечаването на сигурността на образователните заведения и учениците е категоричен приоритет:

- Руската страна ползва набор от всички нужни ограничения за отбрана на данните на просветителните институции от всевъзможни закани, - увери формалният представител на Министерството на защитата Игор Конашенков. - В Луганската и Донецката национални републики, както и в Запорожката, Херсонската и Харковската област на 1 септември 2022 година ще отворят порти 1422 учебни заведения за 326 438 възпитаници.

Заплашват Ви от 15 до 20 години “

Основното нещо във всички тези дейности на Киев е да сплаши локалните учители и, най-важното, жителите, които изпращат децата си на учебно заведение. Затова те са усвоили друга техника – заплашване на учителите.

- Беше доста мъчно време. Имаше закани и посредством месинджъри, и посредством украинските медии, и някои сътрудници разкриха това: „ Украинците ще се върнат и ще бъдете наказани на 15-20 години, ще бъде напълно друг диалог с вас. “

Хората се опасяваха просто да отидат на работа и да си намерят работа като учители, описа Вера Сорокова, шеф на отдела за обучение на администрацията на Волчански регион на Харковска област, в изявление за РИА Новости.

В резултат на това доста отхвърлиха да работят, трябваше да се търсят други учители, признава служителят:

- Имаше компликации при набиране на учители, за шефове на учебни заведения. Имаше прелитания от украинска страна на касетъчни снаряди. След това повече от половината град си потегли в боязън за децата си, за живота си. Затова популацията на града е намаляло съвсем на половина, тъй като в случай че преди е имало 670 деца, в този момент са над 300, понижиха и първокласниците, - сподели тя.

Струва си да се означи, че това към този момент е потвърдена тактичност на киевския режим. Тя беше изпитана още напролет в Запорожие, което мина без пердах под контрола на съветските управляващи. Тогава избягалият кмет на Мелитопол Иван Федоров посредством шефа на едно от учебните заведения стартира да оказва напън върху преподавателите, да ги заплашва с 15-години затвор и да упорства учебните ръководители да саботират образователния развой.

Веднага след разкриването на тази скица всички забъркани небрежно напуснаха региона. И учебните заведения и учителите минаха към естествен работен развой.

По русските стандарти

Днес, покрай Харков, „ мирният живот се усъвършенства, скоро ще стане изцяло безшумно, умерено, хората стартират да се връщат, тъй като децата би трябвало да вървят на учебно заведение, ние също постепенно се оправяме с проблемите на учителите “, споделя Сороковая.

Общо 68 образователни заведения ще отворят порти за 16 хиляди възпитаници в района. Освен това ще се преподава на съветски език. В същото време проучването на украински не се анулира, само че ще бъде понижено - 2 часа седмично против 5 часа съветски. Още един час ще бъде обособен за проучване на украинска литература (на съветската класика ще бъдат дадени 3 часа). Преди това, в границите на проучването на задгранична литература, бяха останали единствено няколко съветски стихотворения.

Владимир Путин даже беше сюрпризиран от метода, по който преподават в украинските учебни заведения. На открит урок с възпитаници в Калининград той описа за диалога си с ръководителя на съветското министерство на образованието Сергей Кравцов:

- Той ми споделя, а аз, извинете, седнал съм със зяпнала уста. Учениците даже не знаеха, че Кримският мост съществува. Мислеха, че е фалшив. Те даже не знаеха, че Украйна и Русия доста епохи са били част от една страна. Така са ги учили. Дори възрастните евентуално не знаят, че Украйна в никакъв случай не е имала лична държавност преди образуването на Съюз на съветските социалистически републики.

Друг фалшив, който плаши украинските родители на учениците, в това число в Харковска област: съветското обучение ще бъде лимитирано до четене, писане и броене. Но този фалшификат се разсея, когато преди новата академична година училищага разгласиха график, формиран съгласно съветските стандарти: „ Толкова предмети се учат в началните класове, толкоз - в междинните, а в старшите – ето толкоз. И се оказа, че има повече предмети, в сравнение с въобще има в украинското учебно заведение ”, описват родителите.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР