Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни

...
Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни
Коментари Харесай

Премиерът: България срещу Русия не работи, само срещу определени личности

Опитват се да се слагат на една повърхност връзките ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство реагира по този начин, както реагират и в Унгария. Не виждам никакво съображение да се свързват едното и другото. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов във връзка изказани мнения за връзка сред позицията на Министерство на външните работи за 9 септември и шпионския скандал, съобщи БГНЕС.

Премиерът напомни следствия против други знакови съветски олигарси преди години – Майкъл Чорни и Денис Ершов, които „ се пробват да вършат планове в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят дружно с, категорично наблягам, партньорски други служби, прави го и Прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този развой “.

„ Този развой ще се движи на база на следствието, което тече “, безапелационен е министър председателят. Който счита и че всеки може да поддържа който желае – едните религията, други културата, трети Русия, четвърти – Америка.

„ Но нашата геостратегическа ориентировка, подкрепена от всички партии, доста преди ГЕРБ да го има, единствено Вътрешна македонска революционна организация го е имало тогава, сме приели пътя Европейски Съюз – НАТО. Нищо срещу нямаме хората, които обичат Русия. Аз съм бил в Кремъл и в Белия дом на камината. Има други, които за 3 години нито на едното, нито на другото място. Могат да си създадат анализаторите заключения “, похвали се Борисов.

Ако знаех, че пазаруването на най-хубавия аероплан ще провокира такава завист, несъмнено въобще нямаше да се занимавам, съобщи още Борисов.

Премиерът е на мнение, че „ това, че някой си е правил среща, си е негова работа и ние не се бъркаме. Това, че има събори и хората пеят съветски песни – си е тяхно право и ние по никакъв метод не сме саботирали, даже сме ги толерирали. Но службите работят против избрани хора, не против Русия “.

За страдание има някогашни шефове на служби, които споделят, че това било надали не наша активност да им вземем електората. Едва ли не се слагат в услуга на тоя кръг от съветската агитация “, приключи коментара си министър председателят по двете най-наболели тематики от последните дни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР