Опитният гард Иван Лилов се присъединява към селекцията на Берое

...
Опитният гард Иван Лилов се присъединява към селекцията на Берое
Коментари Харесай

Берое привлече Иван Лилов

Опитният гард Иван Лилов се причислява към селекцията на Берое за идния баскетболен сезон. Роденият през 1988г. в София състезател идва в Стара Загора след един полусезон в тима на Спартак (Плевен), където записа присъединяване в 13 дуела, означи 202 точки, приблизително по 15,5 на мач, и се регистрира още с 77 битки и 57 асистенции.

В кариерата си гардът е бил част от тимовете на Балкан, Лукойл Академик, Рилски състезател, както и задграничните Олин Едирне, Фени Индустри Кавадарци, Газ Метан Медиаш, Киети, Латина, Седеак Сегед, Дебрецен и Капошвари КК.

Специално за клубния уебсайт на Берое Лилов разяснява присъединението си към тима, акцентирайки, че високите цели, вярната аудитория и работата на треньорското управление са създали решението извънредно елементарно:

" Доволен съм от избора си. С Васил Кифев доста бързо се разбрахме. Лесно се съгласих, защото Берое в последните години се развива възходящо. Според мен това е най-прогресиращият тим в НБЛ. Виждаме, че отборът разполага с извънредно добър колектив и почитатели, които са на всички места с тима. Берое, дружно с Балкан, разполага с най-верните последователи в нашето състезание. Това е извънредно значимо за всеки един тим с високи цели. Познавам българите, които са в отбора. Моето персонално мнение е, че Любомир Минчев е най-хубавият български треньор и го потвърди с работата си в Стара Загора и националния тим. Работил съм с него и съм наясно с философията, която той изповядва. Искам да играя в тим с доста високи цели и по тази причина одобрих предлагането на Берое. Първото значимо тестване пред отбора е обвързвано с влизането в груповата фаза на шампионата ФИБА Европа. Предстои ни доста съществено подготовка в тази връзка. Това е първата и доста значима задача пред нас. Убеден съм, че триумф против Лейден ще ни помогне за поддържането на добър темп в шампионата. Всеки един от състезател ще влезе пределно стимулиран в тази подготовка " , съобщи Лилов.
 Деян Карамфилов се завърна в Берое
Деян Карамфилов се завърна в Берое

Това е трети интервал за него в старозагорския клуб
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР