Опитният български футболист Петър Занев е решил да сложи край

...
Опитният български футболист Петър Занев е решил да сложи край
Коментари Харесай

Петър Занев слага край на кариерата си, става генерален мениджър на Пирин Благоевград

Опитният български футболист Петър Занев е решил да постави завършек на кариерата си, разгласи актуалният клуб на играча на Пирин Благоевград на своя уебсайт.

37-годишният Занев ще остане част от " орлетата " и отсега нататък, като ще поеме функционалностите на основен управител.

" Връзката сред клубното управление и тима, работата по селекцията и някои съществени спортно-технически въпроси, ще бъдат част от отговорностите и дилемите пред него оттук насетне ", написаха от отбора на Пирин.

Петър Занев е младеж на благоевградчани и точно с техния екип прави дебюта си в професионалния футбол през 2003 година.

В кариерата си бранителят е играл още за тимовете на Литекс Ловеч, испанските Расинг Ферол и Селта Виго, украинския Волин, съветските Амкар Перм и Енисей Красноярск. През 2019 година се завръща в България, с цел да облече екипа на ЦСКА, а през 2021 година още веднъж става част от Пирин Благоевград.

Най-големите му триумфи идват с екипа на " оранжевите " от Ловеч, с които Занев става на два пъти първенец (2009/10 и 2010/11) и печели по един път Купата (2009) и Суперкупата на България (2010). С ЦСКА пък подвига Купата на България през 2021 година.

За националния тим Петър Занев записва общо 47 мача, като през септември 2020 година е определен и за капитан на трикольорите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР