Опитите на Великобритания да убеди САЩ да удължат хуманитарните си

...
Опитите на Великобритания да убеди САЩ да удължат хуманитарните си
Коментари Харесай

Среща Г-7: Няма промяна в срока за изтегляне на американските сили до 31 август

Опитите на Англия да убеди Съединени американски щати да удължат филантропичните си въздушни транспорти в Афганистан след края на месеца са несполучливи, като Пентагонът съобщи, че " няма смяна " в планувания график за извеждане на американските сили от Кабул до 31 август.

Очакваше се Борис Джонсън да попита президента на Съединени американски щати Джо Байдън за опцията да се даде повече време за изтеглянето на хора по време на онлайн срещата на водачите на Г-7, която се организира във вторник.

На брифинг в Пентагона обаче американският адмирал Джон Кърби, прессекретарят на Пентагона, съобщи: " Няма смяна в графика на задачата, която би трябвало да бъде изпълнена до края на месеца “, оповестява " Гардиън ", представен от БГНЕС.

Байдън се е съгласил с крайния период, само че е изискал " проектите за изключителни обстановки " да останат по-дълго, в случай че е належащо, оповестява Ройтерс.

Препоръката на Пентагона бе направена в понеделник въз основа на опасения по отношение на рисковете за сигурността на американските сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР