Опитите на Toyota да спаси двигателя с вътрешно горене започват

...
Опитите на Toyota да спаси двигателя с вътрешно горене започват
Коментари Харесай

Toyota тества двигател, който може да улавя въглерод от въздуха

Опитите на Toyota да избави мотора с вътрешно горене стартират да се трансформират в хрумвания за някои забавни нови технологии. Автомобилният производител тества филтърна система, която може да " улавя " въглероден диоксид от атмосферата. Ще мине обаче много време, преди да бъде пуснат за всеобщо произвеждане.

Toyota конфигурира технологията на мотора с водородно горене, който тества в спортния автомобил GR Corolla. Филтърната система работи, като улавя въглеродния диоксид, който по-късно се освобождава във течност. Това се случва чрез потребление на личната топлота на мотора, и не изисква спомагателна сила.
 Toyota резервира короната на максимален авто производител в света през 2023-а
Toyota резервира короната на максимален авто производител в света през 2023-а

Компанията продаде рекордните 11,2 милиона транспортни средства

Трябва обаче още много рационализиране. Филтърът събира прекомерно малко въглерод, с цел да компенсира междинния бензинов мотор и би трябвало непрекъснато да се сменя. Състезателната кола, върху която се прави теста, филтрира само към 20 грама въглероден диоксид за 20 обиколки, което не е доста. За сравнение една бензинова кола може да отдели съвсем 8900 грама CO2 на използвани към 4 литра гориво.

Председателят Акио Тойода разгласи " огромен план за разработка на мотори " в миг, когато съперници влагат всичко в електрически транспортни средства с акумулатори, само че японският авто производител се протовопоставя на тази наклонност.

Toyota не е по този начин нетърпелива да вложи всичките си вложения в електрически автомобили, като предвижда по-бавно приемане на пазара, като в същото време популяризира различен метод за реализиране на въглеродна индиферентност.

Toyota има вяра, че бензиновите мотори, хибридите и транспортните средства с горивни кафези ще продължат да съществуват. Компанията, както други автомобилни производители също работят върху мотори с водородно горене, които са съвсем въглеродно неутрални. Добавянето на филтър към подобен мотор би го направило въглеродно безпристрастен, само че Toyota счита, че технологията може да работи и на бензинов мотор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР