Опитите да се влезе на територията на България на ден

...
Опитите да се влезе на територията на България на ден
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Опитите да се влезе на територията на България са 300 до 600 души всеки ден

" Опитите да се влезе на територията на България дневно са 300 до 600 души. Вчера имаме първи ден, в който не сме заловили нито един. От началото на годината при 45% по-голям мигрантски напън на границата, имаме 60% по-малко арестувани на наша територия. Размерът на наказванията би трябвало да се вдигне, внесли сме законопроект за това. Фактът, че Европейски Съюз афишира нашата граница за предпочитана е доста добре за нас. "

Това сподели по NOVA.вицепремиерът и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по въпроса с битката с незаконната миграция.

По мотив изборите той разяснява: " За страдание някои политически партии прибягват до това тези, които са заели с пазаруване на гласове, да попаднат в листите, с цел да бъдат предпазени. Идентифицирахме такива хора. Става дума за някои от най-големите партии.

По-често става дума за лица, които са по-назад в листите и са на неизбираеми места. Когато са претенденти за народни представители, не можем да ги проверяваме. Бихме могли да създадем информация дали има купувачи на гласове в Народното събрание. В правосъдните актове ясно са посочени политическите сили, които са купували гласове и съм подготвен да дава правосъдните решения ", акцентира министърът.

Той е на мнението, че задачата е Министерство на вътрешните работи да не може да употребява СРС и да води следствия без да се мине в затруднения ред - през няколко институции. " Не всички институции работят добре и в синхрон и от време на време се вършат опити да бъдат обструктирани такива производства с приключване на информация и предоставяне на опция очевидци да трансформират показанията си ", уточни той.

" Имаше повишение на интензивността на купувачите на гласове. Знаехме, че след поправката на Изборния кодекс това ще се случи и дадохме инструкции по места. Макар прогнозите ни да се сбъднаха, противодействахме още по-добре, сравнявайки предходните избори. Имаше опит за пазаруване на гласове от една партия за друга. Тази партия не влезе в Народното събрание, до момента в който огромната влезе и от дълги години дефинира обстановката в страната. Има най-малко две политически сили, които са го правили на тези и на предходните избори ", изясни той.

" Много в детайли сме ги разследвали, това са единични случаи. По места от време на време избрани хора толкоз дълго време са работили на избрани позиции, че всички фрагменти в държавната администрация са назначени от тях. Понякога те се отблагодаряват на избори - там няма замяна на пари, а на услуги ", разяснява той.

" Прокуратурата е сезирана за опити за манипулиране на избор съответно за Славена Точева - трета в листата на ГЕРБ-СДС във Варна. Там има комбиниране на два фактора - волята на водача на партията и волята на локалната организация, която желае да фаворизира избран претендент в листата. Тези, за които е ясно, че са взели участие, ще понесат своята отговорност. По такива каузи има прекъснати производства или отвод за формиране на производства. Дори ни беше отказано да употребяваме СРС. Понякога прокуратурата демонстрира друг стандарт ", добави още той.

Според него България има потребност от Народното събрание като законодателен орган.

" Същото важи и за законопроекта, с който желаеме да се оправим с незаконната миграция. Освен това има остра потребност от промени в Закона за придвижване по пътищата. Министерство на вътрешните работи не може да покрие всички дефицити в системите в страната, само че всички упреци се насочват към този, който работи най-активно. България има потребност да се одобряват и законите по ПВУ, тъй като приходите, които се чакат значително биха решили проблемите при съставянето на бюджета. Народно събрание би трябвало да се ориентира към законодателната ни активност ", разяснява той.

За пробите на Семерджиев, служебният министър, мисли, че не са взети по пълностоен метод, който да разрешава цялостно проучване. Има закъснение при вземането, което е необяснимо. Има и взимане на по-малко материал. Имало е небрежен метод към случая " Семерджиев ". Ще сезирам способените институции за нередностите.

От думите му излиза наяве, че откакто е открит Семерджиев, следовател е дал инструкции кое и по какъв начин да се извърши.

" За мен е необичайно, че проучването е осъществено в болница, чиято инсталация е по-малко сензитивна от тази на центъра на Министерство на вътрешните работи за криминалистични експертизи ", съобщи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР