Опитите да се попречи на строителството на газопровода „Северен поток

...
Опитите да се попречи на строителството на газопровода „Северен поток
Коментари Харесай

Медведев обясни опитите да се попречи на строителството на „Северен поток 2“


Опитите да се попречи на строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ са обусловени от политически цели, в това число и украински, съобщи заместник-председателя на „ Газпром “ Александър Медведев, представен от РИА Новости.

„ Опитите да се приложи трети енергиен пакет върху морския газопровод „ Северен поток 2 “, без значение, че юридическият департамент на Европейския съюз еднопосочно даде негативно умозаключение за използването на третия енергиен пакет върху морския газопровод и до през днешния ден опитите не са прекъснати. Зад това стои една елементарна политическа цел – да се разиграва украинската карта “, сподели Медведев по време на Руската енергийна седмица.

Той добави, че „ Газпром “ при избора на маршрут за превозване на газ се управлява от стопански правила.

„ Говорейки по украинската тема, желая още един път да подчертая, че в частта за избор на маршрут за доставката на газ за Европа, поради преместването на центровете ни за газодобив на полуостров Ямал, водещ е икономическият принцип “, изясни той.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува създаване на две тръби с потенциал от 55 милиарда куб м газ от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР