Опитен чужденец подсилва тима на Берое 2016 за предстоящия турнир

...
Опитен чужденец подсилва тима на Берое 2016 за предстоящия турнир
Коментари Харесай

Волейболният тим на Берое 2016 се подисили с играч от италианската Серия А3

Опитен чужденец укрепва отбора на Берое 2016 за идния шампионат за Купата на България и за втория полусезон в Супер Волей лигата, оповестява BGvolleyball.com.

Към старозагорци се причислява чехът Петр Сулиста, който е висок 200 сантиметра и играе на поста посрещач. 30-годишният волейболист идва от италианското състезание, като през първия полусезон носи екипа на КуантУар (Наполи) в Серия А3.

Така той става вторият чужденец в Берое 2016, откакто от началото на сезона в състава се подвизава сръбският централен блокировач Алекса Поломац.

Петр Сулиста има богата визитка, с разнообразни клубове през годините, като има опит и в Шампионска лига с Дукла (Либерец), където играе три сезона (2018/2021).

С този тим той гостува и в Пазарджик през сезон 2020/21, когато ВК Хебър провежда домакинство на два мача от 1/8-финалите на купата на Претендентите (CEV Cup) в зала „ Васил Левски “. Тогава Дукла отстранява Строител (Беларус) с 3:0, а съветският Зенит (Санкт Петербург) побеждава Хебър с 3:1, като двата отбора не престават на 1/4-финали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР