Опитайте се да си представите, че никога не сте гледали

...
Опитайте се да си представите, че никога не сте гледали
Коментари Харесай

Известни филми, които са забранени или променени в редица държави

Опитайте се да си визиите, че в никакъв случай не сте гледали обичания си филм. Наистина има доста филми, които са били подложени на повсеместна цензура поради наличието си. Някои от тези заглавия няма да са изненадващи заради високите равнища на принуждение или друго противоречиво наличие. Сред тях обаче има и доста филми, които са обидили някои хора по най-различни аргументи. 

Ето част от имената:

" Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор " (2022 г.)

'Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор " публично удостовери за първи път, че обичаният професор от Хогуортс Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) е гей и е имал сантиментална връзка с тъмния вълшебник Гелърт Гринделвалд (Мадс Микелсен), само че феновете в Китай няма да го видят. От Warner Bros. потвърдиха, че са премахнали някои разговори, отнасящи се до сантименталното минало на героите - в това число репликите " Бях влюбен в теб " и " лятото, когато с Гелърт се влюбихме " - с цел да успокоят китайското държавно управление. 

" Като студио ние се ангажираме да пазим целостта на всеки филм, който пускаме, и това се отнася и до условия, които постановат нюансирани съкращения, с цел да се отговори сензитивно на разнообразни фактори на пазара ", съобщи представител на Warner Bros. в изказване за The Hollywood Reporter.

" В случая с " Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор " беше поискано редуциране от шест секунди и Warner Bros. одобри тези промени, с цел да се съобрази с локалните условия, само че духът на кино лентата остава недокоснат. Искаме феновете на всички места по света да видят и да се насладят на този филм и за нас е значимо китайската аудитория също да има опция да го изживее, даже и с тези незначителни редакции ", споделя още той.

" Смърт край Нил " (2022 г.)

Израелската актриса Гал Гадот е била забъркана в голям брой несъгласия, свързани с родната ѝ страна. Тя отслужи наложителната си двугодишна военна работа в израелската войска, както би трябвало да създадат всички жители, а преди този момент се сблъска с отпор поради това, че изрази поддръжката си за Израел в израелско-палестинския спор.

Участвайки във кино лентата на Агата Кристи " Смърт на Нил " от 2022 година дружно с голям брой други звезди, измежду които Кенет Брана, Анет Бенинг и Арми Хамър, се появиха редица разногласия. Самото ѝ наличие беше задоволително за някои страни от Близкия изток да забранят кино лентата. Ливан и Кувейт отхвърлиха премиерата му поради нейното присъединяване. 

" Боен клуб " (1999 г.)

Повече от две десетилетия след излизането на кино лентата, паметната класика " Боен клуб " от 1999 година е модифицирана за публиката в Китай. Китайската платформа за стрийминг Tencent Video пусна версия с отстранен край, изпълнен с принуждение. Вместо това в края на кино лентата се появява заглавна картичка с различно умозаключение:

" Полицията бързо разгадава целия проект и арестува всички нарушители, като сполучливо предотвратява детонацията на бомбата. След процеса Тайлър е изпратен в лудница, където получава психическо лекуване. През 2012 година е изписан от болничното заведение ". Първоначалното обръщение на кино лентата за безредица и протест против публичните правила е ненапълно помрачено от този нов резултат! 

'Вълкът от Уолстрийт' (2013 г.)

В този филм на Мартин Скорсезе от 2013 година вземат участие Леонардо ди Каприо и Марго Роби. Филмът е неразрешен в Уганда и Кения поради графичните изображения на секс и приложимост на опиати.

" Сексът и градът 2 " (2010 г.)

Продължението на кино лентата от 2010 година със Сара Джесика Паркър в основната роля беше неразрешено в Обединените арабски емирства. Посочената причина е " спор на културни полезности ".

" Жената знамение " (2017 г.)

Този извънредно сполучлив филм от 2017 година е неразрешен в Тунис, Алжир, Катар и Ливан заради обстоятелството, че звездата Гал Гадот е израелка и е служила във въоръжените сили на страната.

" Списъкът на Шиндлер " (1993 г.)

Този филм на Стивън Спилбърг от 1993 година е неразрешен в Индонезия, защото е общопризнат като прекомерно съпричастен към еврейския народ. Филмът беше отритнат като ционистка агитация.

" Борат " (2006 г.)

Филмът от 2006 година с присъединяване на Саша Барон Коен провокира огромна засегнатост, защото показва Казахстан (където в началото е забранен) като изцяло изостанал. Филмът е неразрешен и в Русия поради обидността си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР