Опитът в парламента на Черна гора да бъде гласуван законопроектът

...
Опитът в парламента на Черна гора да бъде гласуван законопроектът
Коментари Харесай

Бой в парламента на Черна гора - slava.bg

Опитът в Народното събрание на Черна гора да бъде гласуван законопроектът за религиозните общности и собствеността им в страната приключи със сборичкване сред депутати от ръководещата коалиция и от опозиционното придвижване Демократичен фронт (ДФ), съобщи Българска телеграфна агенция.

На пуснат от пресслужбата видеозапис се вижда по какъв начин някой хвърля в парламентарната зала балонче със сълзотворен газ, а по-късно опозиционни депутати разрушават един от апаратите за гласоподаване и се стига до сбивания, в които се включват към половината депутати в 81-местния парламент.

Охраната на Народното събрание изведе наложително опозиционните депутати от залата, откакто те заплашиха, че няма да разрешат да се гласоподава законопроектът, който съгласно тях е ориентиран срещу Сръбската православна черква в Черна гора.

Опозиционната депутатка Марина Йочич пусна в обществените мрежи видеозапис, който демонстрира по какъв начин защитата наложително извежда опозиционните депутати от залата.

Опозиционният народен представител Славен Радунович заяви още веднъж в обществените мрежи, че полицията е арестувала всички депутати от опозиционната коалиция Демократичен фронт и че водачът на участващата в тази коалиция Демократична национална партия Милан Кнежевич е с потърпевшо коляно. Другите опозиционни депутати са в положително здраве.

Виж видео ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР