Опитът на прочутия специалист по хранене и пионер в гладолечението,

...
Опитът на прочутия специалист по хранене и пионер в гладолечението,
Коментари Харесай

Вие и само вие сте отговорни за своите болки и страдания, за преждевременното си остаряване ♥ Пол БРЕГ

Опитът на фамозния експерт по хранене и пионер в гладолечението, споделен от неговата Библия на здравето - „ Чудесата на гладуването “.

♥ Навици и околна среда

Живеем в анормален, безразсъден свят. Енергията, която губим за това, е голяма. Имаме някакво несъмнено състояние сред родственици и другари. Водим живот, в който дългът е нашия стопанин и ние сме длъжни да му се подчиняваме; Всеки час бодърстване изисква консумиране на голяма витална сила - с цел да спечелим средства за живот, да устояваме семейство, даже да караме кола в натовареното улично движение; да сме виновни за работата си или да се грижим за дома, да възпитаваме деца, да изпълняваме обществени или цивилен отговорности - хилядите ежедневни отговорности, отнемащи от ден на ден и повече сила! Енергията - тази скъпоценна съставна част, която не може да се купи опакована в кутия или запечатана в бутилка. Много хора мислят, че могат да си я доставят посредством медикаменти, алкохол, тютюн, кафе,, чай, кока-кола, само че бъркат. Енергията - тя е премията за живота, живян по метод, наш непосредствен до естествения.

Ние сме наказвани поради неприятните си привички и награждавани за верния метод на живот. Лошите привички са тъкмо това, с което стартира спадът в силите и заболяванията на организма ни! Заради неприятните си привички вие сами се обезсилвате..., а това е доста значим миг, защото силата ви понижава, вие слабеете и от време на време нямате задоволително сили, с цел да прочистите както би трябвало организма си. Понижената сила води до последователно закъснение на функционалностите на всички съществени отделителни органи на тялото: вътрешности, кожа, бъбреци, дробове; отсъствието на сила последователно ще докара до цялостното преустановяване на активността им. След това другите токсини, които не се изхвърлят изцяло от организма, а остават в него, последователно правят своето! Отровите стартират да се натрупват в разнообразни елементи на тялото, като влияят на нервите, причинявайки болки и премеждия. Това са сигналите на природата, че водите неестествен метод на живот и че би трябвало наложително да се погрижите за себе си. Но вие се срамувате от всичко и от всички, срамувате се от болестното си положение, вместо да си изясните същинските аргументи за това, което става с вас.

♥ Хората би трябвало да се срамят от недъзите си

,,Не “, - споделят те, - простудих се, тъй като доста работих. Слаб съм, тъй като одъртявам “. Изтъкват причина след причина, само че в никакъв случай същинската - те самите! Вие и единствено вие сте виновни за своите болки и премеждия, за преждевременното си остаряване! Чрез неправилния метод на живот вие сами се обезсилвате, виталната ви мощ понижава, отровите остават в организма. Те стартират да ви мъчат, наричайки се заболявания на органите, в които са се отсрочили. Но повода е друга! Обезсилвате се сами, а отровите от източниците на ежедневния ви живот ви изтезават. Укрепвайте виталната си мощ посредством недояждане и натурален метод на живот и слабостта ви ще изчезне.

Неправилният метод на живот - ето действителната причина за вашата уязвимост, за преждевременната напреднала възраст, за всичките ви болки и премеждия, която трансформира индивида в купчина отломки. Природата ви е предопределила да живеете здравословно и в случай че преминете към верен метод на живот, сами ще се подмладите.

Повечето хора мислят, че могат безнаказано да заобикалят и нарушават справедливите закони на здравословния живот, само че грубо се заблуждават. Не ни е отредено да не се съобразяваме с естествените закони. Те са по-силни от нас и ще ни прекършат. Можете да си мислите, несъмнено, че това не е по този начин... и да ги пренебрегнете, само че в края на краищата ще ви се наложи да се обърнете към доктор, който ще ви даде опция отново да ги заобиколите и изцяло да разрушите това знамение, което сте вие самите.

♥ Врагът е в нас

Виктор Юго поетично е нарекъл отровата в нашия организъм „ змията в индивида “. Само по себе си метафора, това съпоставяне е в действителност повече реалност, в сравнение с лирика. Склонен съм да смятам автоинтоксикацията (самоотравяне не посредством специфична отрова, а вследствие на последователно натрупващите се в организма отровни остатъци) за най-лошия и най-неумолимия зложелател в битката ни за здраве и дългоденствие. Тя дори ни опустошава повече морално, в сравнение с физически. Отравя разсъдъка ни, също както и тялото, и даже когато то към момента има енергиен ресурс, му основава възприятието за цялостна изтощеност. Някои хора са склонни да споделят: „ По положителната част от живота ми отмина. Това, което ми следва е тъжно и мъчно. Твърде доста от приятелите и роднините ми напуснаха към този момент този свят. Мисля, че идва и моят ред. “

Такива мисли сами по себе си натъжават и потискат, което въобще не подкрепя здравето и дълголетието. Автоинтоксикацията в своята същина е най-големият зложелател на дълголетието, тъй като нейните прояви са прекомерно общи, неразбираеми и малко изучени. Болестното положение, непостоянното въодушевление, безпокойството, напрегнатостта, непотребната притеснителност приказват за съществуване в организма (в кръвта) на непознати субстанции. Нормално положението ви би трябвало да бъде радостно и радостно, оптимистично и доброволно, да сте спокойни и уверени в себе си. Защо става по този начин, че даже и тогава, когато ориста е очевидно благосклонна към вас, вие се чувствате трагичен, изглеждате тъмен, угнетен и непризнателен? А след известно време, когато за вас настъпват черни дни, се смайвате от личната си дарба да не губите наличие на духа? Всички тези съмнения могат да се обяснят с едно нещо - степента на замърсеност на вашата кръв!

♥ Съвременният метод на живот е самоубийство

Най-лошото е това, че автоинтоксикацията пораства с годините. Побеждаването й е допустимо с недояждане, на дестилирана вода, с вярно естествено хранене и чисти, естествени привички. Когато организмът ви е натровен от насъбраните в него отрови, вие сте без избрана причина песимистично надъхан и не намирате в себе си сили да се изтръгнете от възприятието на подтиснатост. Всички неприятности се струпват върху вас. Защо е всичко това? А по-късно, в едно прелестно утро, още веднъж ще се разсъните бодри. Макар и с огромен труд, само че въпреки всичко сте отблъснали врага. Вестниците, радиото и малкия екран се надпреварват да ви оферират разнообразни средства, обещавайки, че ще ви освободят от това „ полу- безжизнено “ положение. Кои да употребявате? Помнете: няма такова „ всемогъщо “ средство, което да ви разреши незабавно да се почувствате по-добре както физически, по този начин и душевен, чудеса не стават.

Вие сте наказвани за неприятните си привички! И многократно възнаграждавани за верния метод на живот! Мъдрата Майка Природа не разрешава безнаказано да пренебрегвате и злоупотребявате с тялото си. Всеки път, когато оскърбявате своето тяло с мъртва и лишена от витамини храна, плащате висока цена.

Още от люлката стартирате сами да си вредите и в това време, когато нехайно отброявате годините на своя живот, сами доста го скъсявате. Поради неведение запалвате свещта на вашия живот и от двата края. Понякога даже се пробвате да я запалите в допълнение и в средата. Умираме, без да изживеем годините, които ни се поставят, единствено тъй като не ни доближава здрав разсъдък. Не се колебая, че всеки здрав по рождение човек, придържащ се към разпоредбите на науката за здравословен живот, би могъл без проблем да доживее до 120 години! Защо не? Не съществува старческа болест. Има единствено едно нещо, което може да ви убие и то е смъртоносно заболяване. Но в случай че сте благоразумни, в случай че се храните вярно още от детските си години, гладувате 1 ден в седмицата и няколко пъти в годината по 7/10 дни, то по какъв начин бихте могли да се разболеете смъртоносно? Даже неголеми знания по физиология, диета и недояждане могат да ви спасят. Невежеството е по-лош зложелател даже от снизхождението и пренебрежението. Докато сте като преносима фабрика за преправка на микроби, не се надявайте добре да изживеете живота си.

Повечето хора не живеят същински, а просто съществуват. Те по този начин са претъпкани с унищожаващи ги токсини, че за тях животът е голямо напрежение и тъга. А други, превъзмогвайки себе си, с неспокойствие се стремят по-скоро да се втурнат още веднъж в приключенията, които той ни дава.

От: „ Чудесата на гладуването “, Пол Брег, превод Димитър Ковачев, изд. Колор Принт, 1993 година
Снимки: Paul Chappuis Bragg (February 6, 1895 ~ December 7, 1976), alchetron.com, bookclubby.livejournal.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР