Опит за забавяне на военната операция на Русия в Украйна

...
Опит за забавяне на военната операция на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Пьотр Акопов: Ако Украйна не капитулира до две седмици, там ще започне хуманитарна катастрофа

Опит за закъснение на военната интервенция на Русия в Украйна ще докара до обстоятелството, че международната стопанска система ще би трябвало да се преструктурира съгласно законите на военното състояние, тъй че би било по-добре за целия свят Киев да капитулира неотложно, а не на части, съобщи наблюдаващият на РИА Новости Пьотр Акопов

Той приказва за това в изявление за Ukraina.ru.

- Пьотр, неотдавна на фона на тази специфична интервенция още веднъж се възродиха полемиките на тематика, че освен Украйна, само че и Молдова и Грузия би трябвало да бъдат взети в Европейския съюз. Ще се съгласи ли Брюксел с това, с цел да нервира Русия за следващ път?

- Молдова и Грузия несъмнено няма да бъдат признати. Вече имаше изказвания, че не би трябвало да разчитат на интензивен банкет.

Украйна също няма да бъде взета на никое място. Това е невероятно. Украйна към този момент не съществува във типа, в който беше. Кого ще одобряват? Защо? Само поради политическия жест? Но те няма да се съгласят с това, тъй като няма смисъл да одобряваме страна, чиито граници и власт скоро ще се трансформират. Това няма да помогне на Украйна, само че няма да навреди и на Русия по никакъв метод.

- Имате ли схващане кой ще одобри капитулацията и кой ще управлява Украйна за преходния интервал?

- Не. Сега главният въпрос е какъв брой бързо ще бъде допустимо да се приключи военната интервенция и да се реализира капитулация. Въпросът е дали Зеленски ще даде заповед за капитулация, който към момента признаваме за законен президент, или капитулацията ще бъде призната от обкръжените елементи на въоръжените сили на Украйна и локалните управляващи.

Или капитулацията ще бъде централизирана, което би било най-хубавият вид, или фрагментирани елементи от Украйна ще капитулират една по една. Централизираната капитулация е по-добра, тъй като ще докара до по-малко жертви от украинска страна, изключително измежду цивилните.

- Какво разбирате под " бързо " и " постепенно " довеждане докрай на интервенцията?

„ Бързата “ интервенция е най-много две седмици. " Бавно " - до два месеца. Москва безусловно не се нуждае от това. И даже не става дума за вътрешния стрес. Ясно е, че икономическите компликации ще се усилват и броят на недоволните ще пораства.

Но това не е най-лошото. Най-лошото е недоволството на популацията на Украйна, тъй като ще има филантропична злополука. Колкото и да се опитваме да им помогнем с храна и медикаменти, връзките сред градовете ще бъдат прекратени.

Това ще бъде сериозно и за интернационалната среда, тъй като през тези два месеца глобите, съветските ответни ограничения, както и суматохата на пазарите могат да доведат до международна икономическа рецесия, спрямо която 2008 година ще наподобява като цветенце. Пазарите ще паднат, цените на енергийните носители и продуктите ще стартират да се повишават бурно, ще има провали в логистиката.

Затова Русия първо ще се опита да реши военните проблеми в Украйна, а по-късно ще намерения по какъв начин да работи в новия свят.

- В Мелитопол и в Херсон към този момент работи съветската телевизия, а украинската е изключена. До каква степен този фактор може да способства за премахването на военната нервност и подобряването на украинското общество?

„ Може би частично, само че не това е въпросът сега. Основното нещо е да се спре съпротивата на украинските елементи и да се спре да се „ напомпва “ украинското общество, че успеха е близо и че ще се бием до последния украински жител. Защото това в действителност е революция, в която руснаци от Русия се бият с руснаци от Украйна, които се назовават „ украинци “. Това са същите хора при нас, които живеят в подправена страна и с подправени хрумвания, само че там има същия борбен дух.

Затова би трябвало да им разбираем допустимо най-бързо, че няма различен излаз с изключение на предаването. Никакъв Запад и никакви лични сили няма да оказват помощ. Вместо да пазиме Киев и Харков и да губим хора, би трябвало да преговаряме и да се предадем.

- Познавам хора, които се дразнеха, че съветската делегация в договарянията с Резников, Подоляк и Арахамия се усмихна и се ръкува с тях. Ясно е, че не може без договаряния, само че до каква степен е етично?

- Няма нищо изключително ужасно в това. Преговорите се водят, с цел да се договорим за нещо. Друго нещо е, че е невероятно да се реализира съглашение, до момента в който Зеленски и олигарсите не схванат изцяло, че е невероятно да се проточва доста войната с Русия, а изискванията с времето ще бъдат още по-лоши, както сподели Путин. Всеки ден закъснение води до обстоятелството, че възможностите на украинския хайлайф да оцелее най-малко в част от Украйна (имам поради Галиция) понижават. Следователно те би трябвало да създадат верния избор.

- Ясно е, че съветската спецоперация в Украйна е част от огромна борба със Запада. Какво демонстрира тази интервенция, какъв брой сме подготвени за тази борба?

Ние сме задоволително подготвени за това. Готови сме морално и отчасти финансово (ресурси и икономика). Друго нещо е, че финансово-икономическата офанзива на Запада закупи подобен мащаб, че към този момент е безсмислено да приказваме какъв брой добре сме се подготвили за нея.

Факт е, че не сме стопански самодостатъчни, само че опитът да ни изтласкат от международната стопанска система също не може да бъде сполучлив, тъй като този опит унищожава естественото действие на международната стопанска система по принцип. Русия зависи от международната стопанска система, само че и международната стопанска система зависи от Русия. Невъзможно е да се изолира страна с размерите на Русия, която играе значима роля в енергийната и продоволствената сигурност.

Ето за какво опитът да се забави нашата интервенция в Украйна ще докара до обстоятелството, че международната стопанска система ще би трябвало да се преструктурира съгласно законите на военното състояние. Русия, Китай, Индия и Западът ще възстановят стопанската система в условия, които в този момент не могат да бъдат изчислени.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР