Оперната звезда Соня Йончева отправя покана към български дизайнери, които

...
Оперната звезда Соня Йончева отправя покана към български дизайнери, които
Коментари Харесай

Соня Йончева с покана към български модни дизайнери - slava.bg

Оперната звезда Соня Йончева насочва покана към български дизайнери, които да основат тоалетите й за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад „ Свети Александър Невски “ в София.
Конкурсът певицата разгласи в обществените медии.
Всеки дизайнер, който желае да облече световноизвестното сопрано би трябвало да изпрати биография, портфолио със свои планове и скици на две рокли на имейл:[email protected]. Срокът за изпращане на кандидатурите е до 25 май 2021 година.
В състезанието могат да вземат участие и студенти от компетентност „ Мода “.
Йончева ще се появи на Гала в София в тоалетите на спечелилия.
Наградата е 2000 лв. и цялостно покриване на разноските по основаване на роклите.

„ За мен е значимо да оказвам помощ на надарени български създатели да показват своите умения пред необятната аудитория. Харесвам нашите дизайнери. Някои от тях от години обличат международни звезди. Вярвам, че в този момент ще открия гений, който ще сътвори тоалети особено за оперната сцена “, сподели Йончева.

Тя от години показва своя интерес към стилния свят. На една от последните церемонии по разпределяне на премиите Оскар тя носеше дълга бална рокля в синьо с голи плещи на американския дизайнер Рубин Сингър. Сред известните дизайнери, обличали българското сопрано е й световноизвестният Азедин Алая, който сътвори роклята, с която Соня е на корицата на първия си албум. Новият албум Rebirth към този момент оглави класациите в Германия и тази на Амазон за най-продаван в раздел „ класическа музика “. Критиците са безапелационни, че албумът е измежду събитията на годината в звукозаписната промишленост за 2021-а.

“Българското сопрано Соня Йончева е избрала див микс от барокова музика. Въпреки това, с леко удивление, човек е благополучен да се съобрази с нейното превъзходно осъществяване, което наподобява на персонална молба да я последваме до Италия, Англия, Испания, България и дружно с АББА даже до Швеция ", написа Томас Браш в Tagesspiegel.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР