Оперната певица Мария Цветкова, солист на Бургаската опера, бе избрана

...
Оперната певица Мария Цветкова, солист на Бургаската опера, бе избрана
Коментари Харесай

Оперната певица Мария Цветкова бе избрана за „Музикант на годината 2017“


Оперната певица Мария Цветкова, солист на Бургаската опера, бе определена за притежател на огромната премия „ Музикант на годината 2017 “. Статуетката й бе връчена на тържествената гала, която се провежда за 27 път от предаването за класическа музика „ Алегро виваче" на стратегия "Хоризонт". Събитието бе съпроводено с концерт на лауреатите, който събра музикалния хайлайф в Първо студио на БНР, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Отличията се дефинират след анкета измежду слушателите на предаването. Награда за млад музикант получи диригентката от Плевен Инна Диловска, която дирижира на церемонията Симфоничния оркестър на БНР. За отбор на годината бе несъмнено дуото Надежда Цанова /пиано/ и Петър Македонски /тромпет/, а премията за план на годината получи пианистът Иво Върбанов, който осъществя в Шотландия диск с музиката на българския композитор Димитър Ненов. За цялостната си активност в региона на популяризирането на бароковата музика бе отличена цигуларката Зефира Вълова, а юбилейно премия получи композиторът Георги Арнаудов, чието творчество бе показано от виолончелиста Атанас Кръстев.

За повторно в историята беше връчена и специфичната премия „ Олга Камбурова “ в поддръжка на млад гений - получи я 16-годишният пианист Николай Димитров от Русе. Отличието се дава по преценка на екипа на „ Алегро виваче “, който е впечатлен от триумфите на русенския пианист.

Слушателите на предаването отличиха посмъртно композитора и тонрежисьор в БНР Мирослав Данев за цялостното му творчество. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР