Оперираният преди близо два дни Васил Велинов вече вижда двойно

...
Оперираният преди близо два дни Васил Велинов вече вижда двойно
Коментари Харесай

Два дни след очната операция: Васил вече вижда двойно по-добре

Оперираният преди близо два дни Васил Велинов към този момент вижда двойно по-добре.

35-годишният мъж получи просрочен коледен подарък от офталмолога доктор Здравко Цонев, който го оперира безплатно, откакто видя фамилията му в предаването на bTV „ Бригада нов дом”.

„ Случайно гледах предаването две седмици преди Коледа- повтаряне беше. Впечатли ме положителното отношение в сплотеното семейство. Загледах се и си споделих, че мога да му оказа помощ. Споделих на екипа си и се случи”, уточни доктор Цонев.

Той е оперирал Васил преди ден и половина, а през вчерашния ден свалил превръзката. „ И двете очи оперирах. Отклонението е доста огромно – 40 градуса. Проблемът е козметичен, който води и до обществени негативи. Той виждаше 15%, в този момент вижда близо 30%, разяснява той.

За доктор Цонев безвъзмездната интервенция е нещо като положително дело, да потвърдим, че и ние можем да създадем положително и да повлечем и други хора.

За Васил интервенцията е същинско знамение. Проблемът му е носил редица негативи и насмешки през годините, даже и проблеми да си откри работа.

„ Аз шетам апартамент два пъти седмично, а той работи с железни машини. Имало е случай работодатели да му отхвърлят и работа като го видят”, изясни Мая Кючукова.

Самият Васил е опитал да се оперира преди години, само че поисканите 8000 лева от варненска клиника са били непостижими за него и се е примирил.

Д-р Цонев не уточни какъв брой сега коства интервенцията, само че уточни, че Здравната каса заплаща единствено консуматива, а екипът, който я прави се състои от 6 души.

Новият трети сезон на предаването се завръща в ефира на bTV на 1 март 2018 година Новите епизоди на " Бригада Нов дом " са отдадени на многодетните фамилии и реализирането на фантазиите и копнежите на най-малките им членове. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР