Операцията продължаваРумен Радев и Реджеп Ердоган се договорили за противодействия

...
Операцията продължаваРумен Радев и Реджеп Ердоган се договорили за противодействия
Коментари Харесай

580 задържани в акция „Бяло“ в цялата страна

Операцията продължава
Румен Радев и Реджеп Ердоган се договорили за противопоставяния на наркотрафика и каналджийството

Шестима в ареста за наркобаза

580 наркобандити са арестувани от началото на акция „ Бяло “, разпоредена от основния прокурор Иван Гешев в цялата страна. Това оповестиха през днешния ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев и шефът на Националното разследване Борислав Сарафов. Образувани са общо 470 досъдебни и бързи производства, а в регионите на учебните заведения са осъществени над 3000 инспекции.

Иван Демерджиев разгласи, че при акцията във великотърновското село  Джулюница, където бяха конфискувани над 200 кг канабис в понеделник вечерта, „ разплитането на веригата е плод на дейности, почнали от учебните заведения и довели до хора, стоящи доста високо в нея “. Дрогата била предопределена за разпространяване край школа в Лясковец, Горна Оряховица и други обитаеми места в региона.„ За страдание от ден на ден възпитаници стават дилъри. Те са освен причинители, те са и жертви на наркобандите. В акцията в Горна Оряховица и в с. Джулюница разпространителят е бил 16-годишен възпитаник. Това е тъжно и трагично. Благодарение на взаимните ни старания с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи доста скоро такива феномени няма да има в учебните заведения “, сподели Борислав Сарафов. Шестима са арестувани за наркобазата в Джулюница.

Демерджиев акцентира, че сполучливата акция е с помощта на взаимната работа с прокуратурата и изрази задоволство, че по от ден на ден тематики има единодушие с държавното обвиняване. Министърът разгласи, че по време на срещата на президента на България Румен Радев с президента на Турция Реджеп Ердоган е получено увещание за подпомагане за противопоставяне на наркотрафика и каналджийството. 

„ Дълбоко съм уверен, че безвремието завърши. За страдание известно време имаше вакуум във взаимоотношението с Министерство на вътрешните работи. Този вакуум даде отрицателни резултати и в този момент започваме да възвръщаме разговора. Общите старания дават в действителност отличен резултат “, сподели Борислав Сарафов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР