Операцията по спасяване на заседналия край Камен бряг кораб Вера

...
Операцията по спасяване на заседналия край Камен бряг кораб Вера
Коментари Харесай

Операцията по спасяване на кораба "Вера Су" продължава

Операцията по избавяне на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су " продължава. Вчера беше източена част от горивото на кораба, само че екипажът продължава да отхвърля да се изтегля.

Водолази споделиха пред Българска национална телевизия, че корабът няма по какъв начин да потъне повече от равнището, на което се намира сега, тъй като в плитчините, на които е затънал, дълбочината е сред 6 и 8 метра.

За през вчерашния ден от спешния щаб възнамеряваха да бъде източено част от горивото на кораба, което се случи на два пъти. Планираше се също да бъде разпитан част от екипажа, само че този част от него, която е била на вахта по време на злощастния случай, както и да се извърши водолазен оглед. Заради неприятното време разпити не бяха осъществени и водолазният оглед не се реализира. Очаква се това да се случи през днешния ден.

Товарът, който остана на кораба " Вера Су ", ще бъде изтеглен със специфични помпи на три баржи, които ще бъдат обезпечени от Европейската организация по морска сигурност. Очаква се въпросните баржи да дойдат в идващите дни. Все отново водата, проникнала в трюмовете на кораба, е разводнила част от азотния тор и точно това постанова потреблението на тези помпи.

Към момента обстановката на кораба е спокойна. Ако се наложи евакуация, тя може да се извърши или по море със специфични катери, или по суша. На носа на кораба има специфична мрежа от въжета, която е обвързвана с част от морския бряг и по тази мрежа се чака да се изкачат моряците, в случай че нещо се случи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР