Операцията по освобождаването на Херсон - една от незаконно анексираните

...
Операцията по освобождаването на Херсон - една от незаконно анексираните
Коментари Харесай

Украйна очаква победа над Херсон преди края на ноември, но Русия се опитва да я превърне в ничия земя

Операцията по освобождението на Херсон - една от нелегално анексираните от Москва украински области, може да завърши до края на ноември. Това съобщи ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов в изявление пред американското издание " Драйв ", представено от съветската работа на Би Би Си.

Той сподели, че сега в града се намират " най-подготвените и боеспособни " съветски елементи, множеството от които са десантчици, както и специфични елементи и морски пехотинци. По негови сметки броя на съветските бойци в Херсонка област е от 40 хиляди души.

В отговор на догатката, че поради Херсон ще има кървави боеве, Буданов сподели: " Опитваме се да го избегнем, доколкото можем, само че не можем да го създадем без да се борим ".

Началникът на основното ръководство на военното разузнаване на Украйна уточни също, че украинските въоръжени сили възнамеряват да обкръжат града и да изолират разположените там войски, като в региона се водят боеве всеки ден.

Той счита също, че още през идната година Русия може да употребява ирански балистични ракети с дребен обхват Fateh-110 и Zolfaghar против Украйна - факт, който Кремъл продължава да отхвърля. Според Буданов опасността от иранските балистични ракети е сериозна, защото те " за разлика от съветските са много точни, имат доста висока скорост и тези качества са потвърдени в бойни условия ".

 Войната в Украйна продължава към този момент 8 месеца.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР