Операцията по издирването на изчезналите десет пътници, от които 7

...
Операцията по издирването на изчезналите десет пътници, от които 7
Коментари Харесай

Продължава издирването на оцелели от ферибота край о-в Корфу

Операцията по издирването на изчезналите 10 пасажери, от които 7 българи, от запалилия се в Йонийско море ферибот „ Юрофери Олимпия “ е възобновена тази заран. Роднини на водачите наблюдават напрегнато дейностите на пожарникарите.

Дори и през днешния ден, пети ден след възникването на случая, спасителите считат, че има вяра да се намерят живи хора.

Пожарникарите бяха принудени през нощта да прекратят интервенцията в затворените пространства на ферибота, заради слаба видимост и пушек. Огнеборците оповестяват, че могат да останат в затворените пространства не повече от 20 минути, тъй като още са доста високи температурите. Днес спасители и пожарникари ще създадат опит да влязат в третия гараж на ферибота, където се намират множеството товарни коли.

Шофьор, пътувал на горящия ферибот: Ще би трябвало да се водят каузи
Никой от участниците в избавителната интервенция не изключва опцията да намерят живи хора.

Роднините на търсените пасажери са на пристанището на остров Корфу и чакат позитивен резултат от спасителите. Властите през вчерашния ден ги позволиха до се качат на палубата на ферибота, с цел да се убедят, че издирването продължава.

Специалисти разясняват, че още дълго време ще има евентуални огнища в кораба и действителна заплаха за нова повреда заради съществуване на огромно количество гориво в тировете.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР