Операцията на сирийската армия Дамаска стомана в Източна Гута край

...
Операцията на сирийската армия Дамаска стомана в Източна Гута край
Коментари Харесай

Сирийската армия е готова да щурмува анклава Дума в Източна Гута

Операцията на сирийската войска „ Дамаска стомана ” в Източна Гута край Дамаск доближава към края си. Единствената опора на терористите остана в северната част на анклава към сателитното градче Дума с повърхност от към 14 кв км, които са изключително мощно укрепени.

Според известия на ливанската организация Almasdarnews (AMN), към края на вчерашния ден, сряда, подразделенията на армията към този момент са завършили подготовката за начало на офанзивата и бойците чакат сигнала за щурма. Военното управление обаче не бърза да даде сходна заповед, въпреки че периодите по ултиматума за предаване към този момент са изтекли. Впрочем упованието изнервя и изтощава душевен терористите от „ Джебхат ан-Нусра”.

В арабските медии се появяват настоящи карти за бойните дейности. Последната е от 27 март, тъй като през това време не са настъпили никакви промени в обстановката. По своите военни канали „ Хизбула” заяви, че към този момент са освободени към 87% от територията на Източна Гута.

От известията на AMN оказва се, че съветски представители от групите за помирение също чакат, че нервите на „ Нусрите” няма да устоят и ще се съгласят на договорка. Има обаче индикации, че сирийското командване също стартира да нервничи и да демонстрира неспокойствие, като заплашва терористите с взлом на техните позиции. Не се чака взимане на пленници.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР